Готуймося в боротьбі, у праці й у молитві до нашої перемоги, до перемоги добра над злом, світла над темрявою, правди над неправдою

У цю світлу неділю настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафіян з такою проповіддю:

«Во імʼя Отця і Сина і Святого Духа! Амінь.

Улюблені во Христі браття і сестри, в сьому Неділю після Пасхи, в неділю, яка передує Святій Трійці ми молитовно згадуємо всіх отців Першого Вселенського Собору, які установили істину. І в цю неділю ми читали святе Євангеліє в якому Господь наш Ісус Христос молиться, молиться Отцю Небесному за усіх нас, за увесь світ, за тих, як каже Господь, кого Ти, Отче, дав Мені. Й у молитві Він просить, щоб Господь Бог Отець Небесний наповнив всіх нас істиною.

Сказано у Святому Писанні: «Пізнайте істину і вона зробить вас вільними». Сьогодні у час важких випробувань Україна шукає цю істину. Ми українці шукаємо волю, волю й істину, й боремося за них. Ми не шукаємо чужого ,ми шукаємо своє. І, як Господь Ісус Христос молився Отцю Небесному за нас з вами, і ми, шукаючи істину, ні в якому разі не повинні припиняти нашу молитву. Молитва до Отця Небесного – це один із аспектів нашої війни. Бо ця війна є, перш за все, сакральною, духовною війною. Це підтвердила і сама росія, назвавши війну росії проти України «священной войной». Не буває «священної війни», війна – це завжди кров і страждання людські. Але, назвавши війну священною, вони утвердили те, що це, перш за все, сакральна, духовна війна. Війна не просто між людьми, росіянами й українцями, а війна між добром і злом, між правдою і неправдою.

А де, у кого правда? А де і у кого неправда? Це дуже просто зрозуміти. Хто прийшов у чужий дім, чи є в нього правда? Він може прикриватися будь-якими лозунгами, істинами, але це буде неправдива істина й брехливий лозунг. Ми ж не йшли до чужої хати, ми у своєму домі захищаємо своїх дітей. І це є істина. І в цій істині ми сьогодні стоїмо в боротьбі, в праці і в молитві

Молячись, Господь наш Ісус Христос закінчує свою молитву сьогоднішню й просить в Отця Небесного радості: «Хай радість їхня (тобто нас з вами) буде повною». Сьогодні так хочеться повної радості, бо навіть у свято ми відчуваємо тривогу, літають ракети, гинуть наші хлопці-захисники і ллється кров по всій землі, людська кров… А людська кров – не водиця, людська кров – це біль і страждання.

Хочеться радості, миру і Божого благословення. Ми можемо зброєю відвоювати нашу землю, ми зброєю можемо захистити наших дітей, але тільки в молитві й істині ми можемо знайти справжню, істинну радість, радість з Богом нашим Ісусом Христом. Саме тому в цій сакральній війні, в цій духовній війні я закликаю, завжди закликаю наших воїнів і закликаю нас з вами – молімося, молімося день і ніч, як молилися святі отці Першого Вселенського Собору і в молитві утвердили істину. Як молився Господь наш Ісус Христос і закликав цю істину для всіх нас з вами.

Готуючись зустріти Святу Трійцю і Зелені свята, молімося і в цій молитві готуймося зустріти перемогу. Здається, що це буде не скоро, здається, що перемога дуже далеко. Але, повірте Богу нашому, Боже благословення може прийти в будь-яку хвилину. І як Господь Бог переміг смерть за три дні, Він може змити всю нечисть із нашої землі. Але із наших душ ми самі маємо очиститись. Саме тому будьмо готові до цієї перемоги і віруймо! Віруйте і по вірі вашій буде вам, сказав Господь. Готуймося в молитві до Святої Трійці. Готуймося в боротьбі, у праці й у молитві до нашої перемоги, до перемоги добра над злом, світла над темрявою, правди над неправдою. Готуймося і буде ця перемога.

Боже благословення на всіх вас!».

Comments are closed