Як той капернаумський сотник, просимо у Бога підкріплення, зцілення і духовних сил для наших воїнів

У цю світлу неділю настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафіян з такою проповіддю:

«Во імʼя Отця і Сина і Святого Духа! Амінь.

Улюблені во Христі браття і сестри, інколи буває так, що читаєш слова Святого Писання і розумієш – це про тебе і для тебе.

Сьогодні ми читали Святе Писання про зцілення Господом нашим Ісусом Христом слуги капернаумського сотника. Я слухав ці слова і думав – це ж для нас слова, для наших сотників, воєначальників. Сьогодні йде страшна, кривава, жорстока війна. Сотні тисяч воїнів бережуть нашу з вами молитву. У кожного воїна є командири і дуже важливо, щоб командири думали не просто про перемогу, а думали і про своїх воїнів. Бо не буде перемоги без солдата. Казав покійний дід мій: «Без команди військо гине».

Ми чекаємо нашої перемоги. Своєю молитвою і працею ми наближаємо нашу перемогу. І воїни наші стоять, стоять перед ворогом, який перевищує їх і кількісно, і техніки більше. І для наших воїнів дуже важливо відчувати, що за них хвилюється їхній командир. Сьогодні яскравим прикладом цього хвилювання є сотник, який прийшов до Бога попросити за свого слугу. І Господь зцілив його слугу, і Господь сказав: «По вірі твоїй буде тобі».

Дуже часто питають – чому ми не бачимо кінця цієї війни, де наша перемога? І у відповідь я завжди кажу – чи готові ми з вами сьогодні до нашої перемоги? Чи готові ми прості люди, командири прийти до Бога і попросити у Бога зцілення для своїх воїнів, допомогу для своїх воїнів, попросити цієї перемоги. Напевно, сьогодні це найважливіше – сила духу, сила тіла і сила Божої благодаті. Бо, коли говорять про зброю, все одно у них їх більше, тих крилатих, смертоносних ракет, які називаються «сатана», і цією «сатаною» бомблять нашу землю. Коли говорять про автомати, у них ще тисячі цих автоматів радянського виробництва і патронів, смертоносних патронів. І вся земля Українська засіяна мінами. І коли брати просто математичний підрахунок, то ми би давно уже здалися, чисто математично підраховуючи, Україна не може вистояти перед таким монстром сатанинським. Але, крім математики і зброї, є ще сила духу нашого воїна, вміле керування наших командирів і Боже благословення нашого воїнства.

Із Божим благословенням ми стоїмо. І я закликаю, щоб щонеділі у нас був повний храм і всі православні храми. Щоб хто має час, годинку віддайте в молитві Богові за наших воїнів. Щоб і кожному з нас Бог сказав як і сотнику: «Іди і по вірі твоїй буде тобі». І одразу, одразу буде зцілення наших поранених і одразу буде перемога, я вірю в це в ту ж мить, як написано в Біблії. І буде радість, і буде свято. Перемога тільки з Богом і без Бога це неможливо.

Тож ще і ще раз сьогодні, як той капернаумський сотник, просимо у Бога підкріплення, і зцілення, і сил духовних для наших воїнів. Просимо у Бога нашої перемоги, перемоги добра над злом, просимо у Бога радості й мирного неба і мирного та щасливого майбутнього для наших дітей.

Боже благословення на всіх вас!».

 

Comments are closed