У цей важкий воєнний час наш Бог страждає разом з нами

У світле свято Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафіян з такою проповіддю:

«Во імʼя Отця і Сина і Святого Духа! Амінь.

Улюблені во Христі браття і сестри, сьогодні свята Православна Церква торжествує піж Хрестом Господа нашого Ісуса Христа. Сьогодні ми згадуємо про віднайдення Чесного і Животворчого Хреста Господнього Єленою і Костянтином, про збереження нашої святині.

Сьогодні ми запитуємо себе – Хрест, чи дійсно він є спасіння для світу? У кожного з нас на грудях святий хрестик, над храмами православними здіймаються хрести. І поряд з цим летять ворожі ракети. І ті, хто називає себе християнами, теж носять хрестики на грудях, прийшли, щоб вбивати нас і розвалювати наші храми.

В це свято затьмарене ворожою навалою, ми питаємо самі себе – а де Бог? У ці важкі хвилини де Бог? І саме ми християни маємо адекватну відповідь – наш Бог в цю хвилину на Хресті, наш Бог в ці хвилини страждає разом з нами. Наш Бог в ці хвили молить Бога Отця Небесного, щоб Він помилував Україну й Українську Церкву, й український народ – вірний, побожний народ. І треба нам разом з Богом перестраждати, і треба нам разом з Богом пройти цей хрест, понести свій хрест з вірою в те, що Господь зійшов з Хреста і Воскрес. З вірою в те, що й Україна зійде зі свого хреста і воскресне, відновиться, відбудується в нових ще ширших кордонах, з новим життям з новим щастям і з вірою в Господа нашого Ісуса Христа.

Перед Хрестом Господнім віруймо і нехай ця віра ніколи не здригнеться, не похитнеться. Віруймо і по вірі нашій буде нам. Віруймо – буде перемога, Христос переміг смерть і ми переможемо цю ворожу навалу, що прийшла на нашу землю.

Христос посеред нас! Слава Ісусу Христу!».

Comments are closed