Посилення карантинних заходів: як проходять богослужіння у храмі святої Покрови

24 березня Священний Синод Православної Церкви України ухвали низку нових рішень щодо карантинних обмежень у зв’язку з триваючою пандемією особливо небезпечної коронавірусної хвороби (COVID-19).

Священний Синод дозволяє проведення богослужінь у храмах самими лише священнослужителями та церковнослужителями і співаками, без особистої присутності мирян. Під час проведення таких богослужінь миряни повинні долучатися до спільної молитви, використовуючи можливості віддаленого зв’язку.

Богослужіння і молитва, діяльність священнослужителів та церковнослужителів не можуть бути повністю зупинені, храми повинні залишатися доступними для особистого відвідування віруючими, з дотриманням норм карантину, підвищеної санітарної безпеки та «соціальної дистанції».

У Ніжині храм святої Покрови залишається відкритим для вірян. Людям радять залишатися вдома. Це загальна рекомендація для всіх, але якщо людина прийде до церкви, то ніхто виганяти її не буде.

У храмі може одночасно перебувати до 10 осіб. Люди мають тримати відстань один від одного. Всі інші віряни зможуть послухати службу на подвір’ї храму, куди виведуть звук.

Comments are closed