Свято Віддання Пасхи у Покровському храмі

Сьогодні, 27 травня, у храмі святої Покрови служили Пасхальне богослужіння, бо сьогодні Свята Православна Церква України святкує Відданння Пасхи. У цей день для поклоніння ще раз виноситься Плащаниця, яка після цього заноситься і покладається у Гріб ще на рік до наступної Пасхи.

Настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до прихожан з такою проповіддю:

«Христос Воскрес!

Улюблені во Христі браття і сестри. Сьогодні Віддання, тобто закінчення Пасхальних свят.

Сьогодні ми слухали Євангеліє в якому говорить Господь, що: «Я прийшов не судити світ, а спасти його».

Воскресіння Господа Нашого Іісуса Христа розділило історію. І навіть календар ми починаємо сьогодні від Різдва Христового – від народження Господа Нашого Іісуса Христа. Ми говоримо – було до Різдва, було після Різдва.

Господь, як Бог прийшов у цей світ, щоб спасти його. Споконвіків люди знали Бога, як суддю і часто жорсткого, але справедливого суддю.

Є такі каверзні питання. Як ви думаєте чи сьогодні Бог справедливий?.. Я відповім вам – Бог сьогодні несправедливий. Тому що милість і справедливість – це різні речі. Бог прийшов у світ і приніс у наш світ своє милосердя, свою милість, свою благодать. «Благо дать» – дар благий, не справедливий дар, а благий дар.

Спасіння не за наші заслуги, а по милості своїй. І саме це є найбільша цінність Воскресіння Господнього.

Хай милість Божа зливається сьогодні на кожного з нас, сьогодні і протягом всього року. Як Серафим Саровський кожний день протягом року говорив: «Христос Воскресе радости моя». Його питали – батюшка, та яке Воскресе осінь чи зима на дворі. А Серафим Саровський на це відповідав: «Господь завжди Воскресе у серці моєму».

І кожної неділі ми згадуємо Воскресіння і щодня хай у нашому серці живе Воскреслий Господь Наш Іісус Христос – милостивий і благодатний.

Христос Воскрес!».

«Воістину Воскрес!», – відповідають прихожани храму святої Покрови.

А завтра ми будемо святкувати одне з дванадцяти найбільших свят — Вознесіння Господнє. Служба Божа о 9 годині ранку.

Comments are closed