Зцілення сліпонародженого: нехай Господь сьогодні просвітить увесь світ

Цієї неділі настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафіян з такою проповіддю:

«Христос Воскрес!

Во імʼя Отця і Сина і Святого Духа! Амінь!

Воскреслий Господь наш сьогодні каже кожному з нас і сліпонародженій людині: «Я є світло для світу». Бог є тим світлом, яке дає нам зір бачити цей світ і, більше того, бачити духовний світ.

Цікаво, Господь зцілює сьогодні незрячу людину. Бувало в Євангелії ми чули, Господь сказав: «Встань і ходи». І людина встала і пішла. Сьогодні ж Бог бере пороху земного і написано – плюнув, зробив місиво і потер очі сліпонародженому чоловікові. Той пішов, умився і повернувся зрячим. Щоб зрозуміли ми цю дію, що зробив Бог, давайте сьогодні згадаємо створення людини. Написано у Біблії так, що Бог узяв пороху земного, дихнув, створив людину, дмухнув Духа Святого і людина ожила. Нас усіх Господь створює з пороху земного. І сьогодні Господь своєю дією створює нову людину, людину, яка буде бачити Бога. Споконвіків жили люди в темряві, шукали Бога і не могли знайти Його. Господь приходить у цей світ і створює нову людину, людину, яка може побачити Бога і прославити Його. І всі ми християни, що віруємо, ми бачимо Бога своїми духовними очима. Нас можуть не розуміти, нас можуть звинувачувати багато в чому, але істинно віруюча людина, та людина, що живе з відкритими духовними очима, та людина, кому Бог помазує очі, бачить духовне, бачить дорогу до Бога, бачить і знає самого Бога так, як пізнав і той сліпонароджений.

Сьогодні велике випробування для всього українського народу, більше того, якщо вдуматися, сьогодні велике випробування стоїть перед усім світом. Зло і темрява опановує землю, зло і ненависть іде землею і шириться із крилатими ракетами, автоматами, танками. Зло і ненависть іде по цій землі від нашого ненажерливого сусіда, щоб грабувати, ґвалтувати і вбивати. І прикривається все це релігією. І це псевдо духовне вчення «рускій мір» насаджується сьогодні і нам з вами. І більше того, є священнослужителі, які благословляють цю війну, вбивство і грабіж. Кров ллється потоками і про це теж говорив Господь: «Будуть вбивати в імʼя Моє. І будуть думати, що роблять добре для Мене». Але то є сліпота, то є духовна сліпота. І щоб ми зрозуміли з вами, що ми все ж таки на боці світла, згадайте сьогодні українські новини і те, що показують з російського боку. Згадаймо сьогодні наших воїнів – світлі лицем, просвітлені очі у кожного українського воїна. Згадайте сьогодні, наприклад, інтервʼю Пригожина – лице перекривлене ненавистю і злобою, темрява опанувала той світ. Згадайте сьогодні наших полонених, повертаються худі і знеможені, але світлі обличчя, з якою любовʼю вони повертаються на українську землю, славлять Бога і Вітчизну нашу! Згадаймо сьогодні російських полонених, очі їхні сповнені страху і ненависті до всього світла, так, вони можливо каються на камеру, але, коли придивишся, відчуваєш, то все нещиро, то все без Бога, бо непросвітлені вони Богом. Ми ж сьогодні воїни світла. Мені подобається дуже ця пісня про воїнів світла, про воїнів добра. Між нами теж є грішники, бо всі ми грішні перед Богом. І ця війна не для того, щоб покарати нас грішних, ця війна для того, щоб ми Божим світлом, щоб Бог божим світлом через нас просвітив цей світ. Щоб наші воїни світла прогнали темряву із землі і тне тільки з української землі, а і з тієї землі, що сьогодні потерпає від цієї темряви.

Бог сьогодні просвітлює нашу церкву, Православну Церкву України. Бог сьогодні просвітлює Україну очищувальним світлом добра і любові. Хай Господь сьогодні просвітить увесь світ, щоб ми просвітлені Божою любовʼю, люди, просвітлені Божою благодаттю, розбудовували від сьогодні щасливе майбутнє для наших дітей, для наших внуків і правнуків. Щоб не знали діти України війни і горя, вибухів і крові. Для того ми сьогодні будемо стояти до кінця, до переможного кінця.

Христос Воскрес!».

Воістину Воскрес!

Comments are closed