Вознесіння Господнє: ми наближаємо нашу перемогу, а Бог хай допоможе нам Своєю благодаттю

25 травня у велике свято Вознесіння Господнього настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафіян з такою проповіддю:

«Во імʼя Отця і Сина і Святого Духа! Амінь!

Улюблені во Христі браття і сестри, свята Православна Церква і ми сьогодні світло святкуємо Вознесіння Господа нашого Ісуса Христа. Бог втілився у людське тіло, прийняв на себе людську природу, жив серед людей, прийняв смерть заради нас людей, опустився у глибини підземні, пекельні глибини, щоб усіх нас людей – живих і мертвих, і тих, що вже втратили надію, підняти на небеса. Возносячись на Небеса, щоб і вознести і нас з вами. Останнього дня Судного підняти до світу Духовного до Бога нашого. Розширити оті рамки, які принесла смерть в наше життя. Відірвати нас від земного і дарувати нам Вічність, вічність у Бога, блаженство у Господа і благодать у Бога.

Сьогодні я хочу звернути увагу на декілька моментів цієї події. Бог возноситься на Небеса і апостоли, які весь час ходили за Ним, вдивляються в Небо, там, де приготовано для них і для нас вічне блаженство. Але являється їм Ангел і каже: «Чого ви вдивляєтеся в Небо? Ісус прийде останнього дня Судного, щоб судити живих і мертвих». І вони опускають очі долі і повертаються в Єрусалим. Це сьогодні для нас важливий урок. Тиждень назад один знаменитий в Україні боксер, але прихильник «московського міра», сказав такі слова, що боротися не потрібно, потрібно тільки молитися. Але – о диво! Після цих слів пішов битися на боксерський ринг. Виникає питання – а чого ж ти не молився, а бився? Хоча весь український народ він закликав не боротися, а молитися.

Сьогодні Ангел Господній взиває, як до апостолів, так і до нас усіх: «Чого ви дивитися на Небеса? Бог прийде останнього дня Судного, Бог буде судити». І, продовжуючи його думку, скажу – а ви трудіться, вперед до праці, до борні, готуйте шляхи Господні. Так, це не говорить про те, що ми не повинні молитися, але поряд з молитвою має бути праця повсякденна, натхненна праця, боротьба натхненна Духом Святим, боротьба зі зло у цьому світі. І саме тому в Євангелії є сьогодні продовження. Ще перед самим Вознесінням Господь заповідає учням: «Вертайтеся в Єрусалим, чекайте там поки наповнитесь Силою Небесною». Сьогодні ми віримо, ми віримо в Господа нашого Ісуса Христа, сьогодні ми з цією вірою трудимося і боремося. Трудимося на перемогу добра над злом, наші воїни, наші батьки, чоловіки і сини стоять там на сході України, оберігаючи нашу працю і нашу молитву.

Так, ми вдивляємося у Небеса, ми вдивляємося у вічність і кожного вечора, стоячи на молитві, ми вдивляємося в очі Господа нашого Ісуса Христа. Але поряд з цим ми чекаємо й отримуємо по вірі нашій Небесну силу від Бога. Бо як ще інакше пояснити, що ми вистояли перед тією навалою, тисячами танків, брутальними ракетами, чоботами і танками увірвалися у наше мирне життя окупанти московські. І ми вистояли! І ми перемагаємо сьогодні, із силою Божою ми переможемо цю орду! Бо добро завжди перемагає зло, бо світло завжди розганяє темряву.

Господь наш Ісус Христос возноситься на Небеса, щоб освітити звідти, з небес увесь світ і всю землю. Хай Господь нас сьогодні просвітить і наповнить силою небесною, силою духовною наших воїнів. Хай Господь укріпить і нас з вами, ми всі втомилися вже від цієї війни, але Бог хай укріпляє наші руки, і наші душі, і наші серця звідти з Небес. І ми віримо, що перемога вже близько. Ми наближаємо цю перемогу, а Господь, Який вознісся на Небеса, хай допоможе нам Своєю благодаттю.

Боже благословення на всіх вас!».

Спаси Господи!

Comments are closed