У свято Благовіщення Пресвятої Богородиці ми найбільше очікуємо благої вістки про перемогу

У свято Благовіщення Пресвятої Богородиці настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафіян з такою проповіддю:

«Во імʼя Отця і Сина і Святого Духа! Амінь.

Улюблені во Христі браття і сестри, у свято Благовіщення, напевно, кожен українець чекає найбільшої новини, ми всі чекаємо гарної новини про перемогу, благої вістки про перемогу.

Сьогодні, говорячи про Благовіщення, я хочу нагадати вам, що минулої неділі ми читали Євангеліє, де говориться, що Апостол біжить і кричить – ми бачили Того, про кого писали всі пророки. Якщо задуматися над цими словами, можна зрозуміти, що народ чекав Того, про кого писали пророки і Святе Писання. Чекали і, коли прийшов Ісус, діждалися.

Очікуючи, Діва Марія отримує благу вістку, що прийде Спаситель. Ангел являється Їй з Неба і каже: «Радуйся!». Сьогодні у свято Благовіщення до кожного з нас хай прийде ангел і скаже кожному з нас – радуйся. Щоб раділи ми спасінню від Господа нашого Ісуса Христа, щоб раділа вся земля перемозі світла над темрявою, добра над злом, правди над неправдою.

В цю війну ми розуміємо, що правда за нами, правда з нами і з нами Бог, бо ми ні на кого не нападали. Нам не потрібна чужа земля, ми захищаємо тільки своє. І, розуміючи, що ми з Богом, ми очікуємо найбільшої на сьогоднішній день благої вістки про перемогу, істинну перемогу України, про нашу з вами перемогу над агресором, над окупантом.

Бог має силу, чи ми готові прийняти цю звістку? Готуймо себе постом і молитвою, готуймо себе до зустрічі з Богом нашим Ісусом Христом, готуймо себе до благої вістки про перемогу. Готуймо себе до світлого Христового Воскресіння і до перемоги нашої України над агресором.

Боже благословення на всіх вас!».

Comments are closed