Російська церква сьогодні благословляє війну і вбивство – це не від Бога, це дійсно князь бісівський

У цю світлу неділю настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафіян з такою проповіддю:

«Во імʼя Отця і Сина і Святого Духа! Амінь.

Улюблені во Христі браття і сестри, сьогодні ми чуємо євангельську розповідь про те, як Господь ходив по землі й зцілював хворих і біснуватих, виганяв бісів, відкривав очі незрячим і розвʼязував язика німим. І сперечалися люди і фарисеї якою силою робить Він це. І ті книжники, яким було не до вподоби те, що робить Ісус на землі, казали, що Він робить це бісівською силою.

Сьогодні змінився час, але Бог невидимо все одно ходить по землі й зцілює хворих, очищує від скверни нашу землю. І біда у тому, що сьогодні нечистий прикривається Богом і Церквою. І ті фарисеї і книжники, які звинувачували у нечистому дусі князі бісівському Господа нашого Ісуса Христа і сьогодні прикриваються Богом, творячи нечестиві, злі діла. Російська церква сьогодні благословляє війну і вбивство, захоплення і знищення України, як держави й українського народу, як народу. Нас вбивають і знищують і прикриваються Бог і Церквою. Там не залишилося нічого божого, там нічого не залишилося від православної віри. Але вірять їм люди і йдуть за ними. Чесні священники покинули росію й емігрували у світ. Ті, які тільки гоняться за грошима, сьогодні підтримують війну, вбивство і знищення українського народу. Яким же духом вони творять це? І який дух у нас?

Написано в іншому місці у святому Євангелії – по плодах їхніх пізнаєте їх. Якщо ви прийшли до храму Божого і там проповідується зло і ненависть – це не від Бога, це дійсно князь бісівський. Якщо ви прийшли до храму Божого і там чуєте світле й добре – це Божа справа. Бог ходить по землі і зціляє незрячих і німих. Бог сьогодні уходить у храми Божі і дарує зцілення, прозріння і сили Духа, Божого Духа нашим воїнам. І саме в цьому різниця. В які б золоті ризи не одягався священник, якщо він сіє зло і ненависть – це бісівський дух одягнений і прикритий божими ризами.

Сьогодні я не осуджую нікого, але я хочу відкрити нам очі, щоб ми зрозуміли у цьому складному світі, де Бог. Бог на хресті, Бог з тими, хто страждає, Бог з тими, хто захищається, Бог з тими, хто поневіряється, Бог з тими, хто в полоні. Звичайно, наша віра потребує від нас терпіння і сили духу. Але Бог підкріплює нас, Бог дає нам ці сили і з Богом ми переможемо. Переможемо заради того, щоб увесь світ і сама росія зрозуміли, де правда й істина, а де є лукавство, зло і ненависть.

Тож у сьогоднішній день просімо у Бога сили Божого Духа нам. І як Господь сказав незрячим: «Як увірували ви, хай так і буде вам». Щоб Господь сказав і нам – ви увірували у перемогу, буде вам перемогу. І я вірю, що буде ця перемога. Складна, важка ситуація, всі ми слідкуємо за новинами на війні, на фронті. Але тримаймося Бога, віруймо і все буде добре, бо з нами Бог ,зрозумійте народи, з нами Бог і Божа благодать.

Боже благословення на всіх вас!».

Comments are closed