Віруйте в Бога й нічого не буде неможливого для вас

У цю світлу неділю настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафіян з такою проповіддю:

«Во імʼя Отця і Сина і Святого Духа! Амінь.

Улюблені во Христі браття і сестри, дорогі дорослі, діти, сьогодні Бог наш Ісус Христос звертається до кожного з нас – якщо будете мати віру з гірчичне зерно, то навіть горі отій скажете перейди і вона перейде, і не буде нічого неможливого для вас. І я не просто так сьогодні звернувся і до дітей, бо саме наші діти мають велику віру. Кажуть інколи дитяча віра, безпосередня віра. Ми дорослі дуже часто в цьому житті починаємо сумніватися і у своїх сумнівах не можемо отримати те, чого хочемо. А Бог каже – віруйте й нічого не буде неможливого для вас.

Сьогодні в часи важких випробувань я згадую, коли два з половиною роки тому кругом Ніжина стояли орди загарбників і ми вистояли, і ворог тікав із Чернігівської землі і з під Києва. І знаєте чому? Звичайно, це героїзм наших хлопців-воїнів, але найважливіша – віра. Ми вірили, ми твердо вірили, що нас не здолати. До віри ми додавали піст і молитву. 56 днів у нашій церкві безперервно лунала молитва. І ця молитва укріпляла руки наших воїнів, а піст наш з вами піст підтримував духовно серця наших Героїв-Захисників. І ворог тікав. І Бог сьогодні каже – цей рід нечистий виганяється постом і молитвою. З вірою, звичайно. Піст, молитва і віра – те, що сьогодні потрібно нам українцям.

Ми з вірою у нашу перемогу, продовжуємо нашу боротьбу, боротьбу зі злом, боротьбу з окупантами. І з цією вірою ми переможемо і очистимо нашу землю. І як Господь Бог очистив сьогодні душу того молодого хлопця. Ще і ще раз сьогодні у часи важких випробувань Бог звертається до кожного з нас – майте віру, не сумніваймося. Майте віру і з цією вірою переможете. Господь звертається до нас – моліться, постуйте, й постом і молитвою ви очистите свою землю. Ми очистимо Україну від усякої скверни. Звичайно, наші Герої-Захисники, але і вони потребують віри, і вони потребують нашої з вами молитви, і вони потребують, щоб ми постували за них.

Тож разом у боротьбі зі злом, із сатанизмом, з вірою у Господа нашого Ісуса Христа, з молитвою на устах, у пості ми переможемо те зло, яке прийшло на нашу землю. Молимося й віримо, і по вірі нашій буде нам.

Боже благословення на всіх вас!».

Після літургії відбулося благословення дітей і педагогів на новий навчальний рік. Нехай Бог оберігає наших діток і допоможе здобути добрі знання.

Більше фото тут:

Comments are closed