Бог сьогодні каже нам – будьте милосердні

У цю світлу неділю настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафіян з такою проповіддю:

«Во імʼя Отця і Сина і Святого Духа! Амінь.

Улюблені во Христі браття і сестри, Господь Бог наш Ісус Христос сьогодні взиває до кожної людини у всьому світі – будьте милосердні, як і Отець ваш милосердний. Сьогодні ці слова ми чули у святому Євангелії і ми розуміємо розумом, серцем, що це правильно. І в той же час дуже важко бути милосердним, коли у твою хату увірвалися вороги і спалюють хату, вбивають твоїх дітей, хочуть знищити тебе і всю твою родину. А Бог каже – будьте милосердні.

Нещодавно в Інтернеті було відео зняте нашими воїнами з дрону, коли вони дроном скидають гранати на ворога. І коли дрон вдруге повернувся на те саме місце, то по камері видно, що один із ворогів молодий воїн, молодий хлопчина поранений, але залишився живий. І він лежить на спині, дивиться в небо на того дрона, який знову прилетів з гранатою, склав руки на грудях в молитві й молиться в камеру і просить – не вбивайте мене. Там довге відео ,можливо хтось і бачив його, цікаве. Наші хлопці не скидають гранату. Дрон повертається назад і наступний раз приносить від наших хлопців і скидають цьому ворогові, вбивці, який прийшов вбивати нас, скидають записку – іди за дроном. Дрон летить у нашу сторону і цей поранений росіянин іде за дроном, але він поранений і в дорозі поле велике у вирвах, снарядах, море трупів кругом, він падає, знову повертається лицем до неба, до цього дрону і показує, просить води попити. Дрон знову летить до наших воїнів і повертається, і скидає цьому ворогові бутилочку водички. Він попив води, знову піднімається і йде до наших позицій і здається в полон.

Я дивився це відео, сльози виступали на очах і зараз в мене сльози на очах, і згадую скільки є відео-доказів, як вбивці, які прийшли на нашу землю, вбивають наших воїнів ,вбивають навіть тоді, коли вони хочуть здатися у полон, цинічно, жорстоко і по-звірячому розстрілюють. І виникає питання – чому так? І дуже просто. Навіть у цій безжалісній війні ми і наші воїни залишаються християнами, по суті залишаємося Божими дітьми. Вони ж тільки прикриваються церквою, але нічого божого там немає, просто звірство і сатанизм. І коли я говорю звірство, знову повторюся, ми залишаємося просто людьми. Вони ж, поступаючи по-звірячому, перестають бути людьми. І ось саме в цьому є заповідь Божа – будьте милосердні навіть до ворога свого. І те, що ми сьогодні засіваємо, засіваємо милосердя, ми пожнемо, переможемо і пожнемо це милосердя. Той, хто засіває вітер на нашій землі, пожне бурю, той хто приніс зло на нашу землю, від свого ж меча і загине. І то зло його і зʼїсть, бо така воля Божа і такий закон Божий.

Бог сьогодні каже нам – будьте милосердні. І ми будемо милосердні. Це не значить, що ми складемо зброю і ми будемо здаватися. Ні, ми будемо милосердні до ворога нашого і віддамо суд у руки Божі. А Бог хай розкладе все по своїх місцях, віддамо суд Божий у руки Богові і так і тільки так переможемо. Тож будьте милосердні, як і Бог наш милосердний.

Боже благословення на всіх вас!».

Comments are closed