Третя неділя Великого посту – Хрестопоклонна. Вірте і надійтеся на Бога

Сьогодні, 22 березня –  третя неділя Великого посту, Хрестопоклонна. До парафіян храму святої Покрови протоієрей Михаїл звернувся з такою проповіддю:

«Улюблені во Христі браття і сестри! В третю неділю Великого посту Православна церква вшановує Чесний Животворящий Хрест Господній. Ми молимося і поклоняємося перед Христом Господнім.

Що таке хрест? Хрест – це символ нашого спасіння. На хресті розіп’явся і віддав своє життя Господь Бог Іісус Христос ради нас з вами. І ці страждання дарують нам спасіння. Ми розуміємо це і саме цією шаною сьогодні приходимо до Хреста Господнього.

На увесь світ і на нашу державу, і на наш народ насувається велика біда. Це теж випробування, це теж великі страждання. І в цих випробуваннях ми надіємося на Господа, який розіп’явся на хресті. І ми віримо в те, що Господь допоможе нам, ми віримо в те, що після випробувань, після страждань приходить спасіння і радість.

І я запевняю всіх вас – все буде добре, переживемо! Після цих випробувань, після цього все буде у нас добре. Ми надіємося на Бога, але поряд з цим ми не спокушаємо Бога. Оберігайтеся, бережіть себе і Господь буде берегти вас.

Як ви бачите вже є у нас невеликі зміни у богослужінні, у нас біля свічок і ікон стоять антисептики. Можете протерти руки, протерти двері церковні. Все у нас миється, все протирається. а від святині – Святого Причастя заразитися неможливо. Від неї тільки здоров’я і очищення. Ми віримо в це.

І навіть той, хто сумнівається хай сьогодні забуде свій сумнів і покладає надію на Бога. Бо тільки з Богом ми врятуємося від цієї згубної пошесті.

Переживемо і все у нас буде дуже і дуже добре.

Ангела Хранителя всім у дорозі додому! Боже благословення на всіх вас».

«Спаси Господи», – відповідають прихожани храму святої Покрови.

Comments are closed