Блага вість для Діви Марії і всього світу: світле свято Благовіщення

7 квітня ми святкуємо велике свято – Благовіщення Пресвятої Діви Марії. На шостий місяць після явлення ангела Захарії той самий архангел Гавриїл був посланий Богом у місто Назарет до Пресвятої Діви Марії з радісною звісткою, що Господь обрав Її бути Матір`ю Спасителя світу.

Сьогодні до парафіян храму святої Покрови отець Михаїл звернувся з такою проповіддю:

«Улюблені во Христі браття і сестри. Сьогодні світле і величне свято. Сьогодні святкуємо ми у православній церкві православні християни. З вірою і надією ми сьогодні прийшли до храму,  ми сьогодні молимося з надією на благу вістку.

Ангел Гавриїл приніс Діві Марії тисячу років назад добру благу вістку про народження Спасителя, про народження Господа нашого Іісуса Христа.

Сьогодні ми, в цей важкий період випробувань, теж чекаємо на спасіння, надіємося на те, що Господь врятує нас від великого лиха. Тож хай Матінка Діва Марія прийде сьогодні і до нас і принесе нам добру вістку про зменшення пандемії, про зцілення хворих, про спасіння душ наших.

Залишається декілька днів до Вербної неділі, десяток днів до Великодня і Господь хай укріпить нас в пості. Можливо це випробування для того, щоб ми ще і ще раз згадали ім’я Боже. Щоб ми ще і ще раз звернулися до Бога. Щоб ми наблизилися до Того, хто є джерелом всякого зцілення і спасіння.

Тож, наближаючись до Великоднього свята, наближаймося і душею, і тілом, і серцем своїм до Господа нашого Іісуса Христа. А Господь хай береже вас на всіх дорогах вашого життя. А як кажуть у народі – береженого і Бог береже.

Бережіть себе для того, щоб в радості душевній, у здоров’ї тілесному спожити паску.

Боже благословення на всіх вас. Ангела Хранителя всім, хто молиться з нами онлайн».

Comments are closed