Христос Воскрес! І наші серця радіють

Воістину Воскрес! У свято Христового Воскресіння настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до прихожан з такою проповіддю:

«Улюблені во Христі браття і сестри. Сьогодні дійсно незвична Паска, в цьому році був незвичний піст. І постували в цьому році ми так, як ніколи раніше.

В цьому році був незвичний Великий тиждень – в понеділок, вівторок, Велику середу, у Великий четвер, кожен раз було щось таке, що зворушувало душу. То місяць криваво-червоний, то пилові бурі. Виходиш на вулицю, і серце стискає. То вогонь і дим заповнили усю Україну. Буквально позавчора писав в інтернеті один чоловік: «Палає вся Україна». І сам себе я запитував, що відбувається в цьому світі.

Сьогодні, коли ми вийшли на Хресну ходу, нас було небагато і серце стиснулося, коли я кожного року виголошував: «Христос Воскрес» і многоголосим голосом відповідала вся церква: «Воістину Воскрес!». Серце стиснулося від болю, що я не почув стільки голосів. Але зараз я вийшов до вас і серце радіє.

Як написано, що після родів забуваються усякі болі, і після Воскресіння забулися в учнів всякі страхи і всілякі печалі, і всі турботи. Залишається тільки радість, велика і несказанна радість.

Я вірю, що сьогодні мене слухають не тільки цей десяток вибраних, а мене слухають сотні і тисячі наших прихожан. І відповідають сотні і десятки тисяч голосів. Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

І хай почують ангели на небесах і весь світ здригнеться і возрадується: Христос Воскрес!Воістину Воскрес! І хай почує Сам Господь на небесах, що ми любимо його, що ми віримо йому, що ми сьогодні молитовно всією Україною, кожен у своїй домівці шануємо Його і молимося.

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

Ось і діждалися ми Паски і хай Воскреслий Господь очистить наші душі і очистить всю Землю від усякої скверни.

Зараз ми читаємо молитву на освячення наших пасочок і всіх продуктів. кожен в себе у домівці, хто молився сьогодні і хто не молився, хто тільки прокинувся. Ми чули, що всіх Бог приймає.

Ставте свої корзинки з пасочками перед іконами, запаліть свічечки. Повторюйте молитву за нами, читайте молитву разом з нами. Кожен в себе вдома покропіть святою водичкою свою пасочку і сідайте своєю сім’єю та розговляйтеся».

Всі бажаючі мали можливість посвятити пасочку вдома. Тож дякуємо отцю Михаїлу за таку можливість, за терпіння і щиру молитву, яка дає сил всім прихожанам Покровського храму у такий непростий час.

Comments are closed