Істинно віруючі не потребують чудес

Сьогодні, 26 квітня, – Фомина неділя, в Ніжині іменують цей день, як дарна неділя.

Настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до прихожан з такою проповіддю: «Христос Воскрес! Улюблені во Христі браття і сестри, велика Пасхальна радість наповнює сьогодні всю Вселенну, наші душі, наші серця, землю нашу українську, яка наповнюється сьогодні Божою благодаттю і дощиком святим. Він зросить нашу землю і буде щедрий урожай, і буде здоров’я, і радість, і щастя на нашій землі.

І все це по вірі нашій. Написано в Біблії: «По вірі вашій буде вам». Ми віруємо і з вірою Христовою живемо. Але поряд з вірою у серці кожного з нас живе сумнів. Навіть у молитві ми читаємо: «Вірую Господи, допоможи моєму невірству».

Ми віруємо і сумніваємося, і як приклад нашого життя сьогодні ми маємо приклад апостола Фоми. Всі бачили Христа, а він не бачив. Всі розповідали йому, що ось ми бачили – Він воскрес, а Фома сумнівається. І в цьому сумніві він говорить: «Не повірю, поки не вкладу пальці свої у рани Його».

Як часто і ми віримо так само як Фома. Ми йдемо за Христом, але нам дуже часто потрібне якесь чудо, щоб побачити його і сказати – ось істинна віра. Але те чудо потрібне тому, хто сумнівається. Істинно віруючі не потребують чудес. Бо все життя наше, життя в Бозі – це величне чудо.

Господь являється Фомі, Господь являється і нам у нашому житті. Але найбільша віра – це жити у Христі, жити з Христом. І тоді ніякий сумнів не закрадеться в наші серця.

У ці величні і святкові дні ще і ще раз вітаю вас з Пасхальними святами.

В уставі на сьогоднішній день написано для монахів буває велика радість. Хай ця радість буде і для кожного з нас, бо ми віруємо.

І навіть у сумнівах своїх все одно отримуємо підтримку від Господа Нашого Воскреслого Іісуса Христа. І з цією вірою ми будемо здорові, з цією вірою будемо жити і славити Господа Нашого. А Господь хай прибуде в житті кожного з вас.

Христос Воскрес!».

«Воістину Воскрес!», – відповідають прихожани храму святої Покрови.

Після проповіді всі присутні підійшли до хреста і отримали Святий дарник – частинки смачних пасочок.

Comments are closed