Йди і більше не гріши, щоб бува чого гіршого з тобою не сталося

В четверту неділю після Воскресіння Господнього Свята Православна Церква згадує, як Іісус Христос зцілив розслабленого в Єрусалимі біля купелі.

Сьогодні настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до прихожан з такою проповіддю: «Христос Воскрес! Во ім’я Отця і Сина, і Святого Духа. Амінь

Улюблені во Христі браття і сестри. Господь, котрий Воскрес в третій день, промовляє сьогодні до кожного з нас словами святої Євангелії, яку слухали ми сьогодні: «Йди і більше не гріши, щоб бува чого гіршого з тобою не сталося».

Ми всі грішні люди і гріхи переслідують нас у цьому житті і сховатися від них ми не можемо. І грішною плоттю своєю, і грішним серцем ми повторюємо в цьому житті гріхи свої.

Апостол Петро, будучи Апостолом, говорить: «Я сама грішна людина на цій землі». Іоан Златоустий говорить: «Скільки согрішив, стільки ж буду і каятися. Розкаявшись знову грішу».

Господь же закликає сьогодні нас – не гріши: «Іди і більше не гріши. Я даю тобі благодать, здоров’я, життя, дихати, трудитися, любити, любити ближнього, любити цей світ, любити Бога, тільки не грішіть і все буде добре».

Господь Воскрес для того, щоб врятувати нас від гріха. Господь Воскрес і говорить кожному з нас – візьми постіль свою, візьми те ложе на якому мучився ти, як той розслаблений мучився аж 38 років. Візьми і йди, будь здоровим і живи повноцінним життям. Все буде добре, тільки не гріши.

Сьогодні наближаються дні на які ми так довго чекали, закінчуються дні карантину. Дні, які розділили нас, розігнали кожного по своїх домівках, закрили наші обличчя масками. Але в ці дні, ось цікаво, не один ніжинець не захворів на коронавірус, офіційно. Навіть ті, які лежали у нашій лікарні були привезені з інших міст і сіл хворі люди. І вони вже вилікувались, недавно була новина, що останній хворий на корона вірус виписаний із Ніжинської лікарні здоровий.

І я хочу сьогодні повторити всім, хто хворів, всім кого оминула ця хвороба і всім нам ніжинцям, Господь говорить і нам з вами – іди і не гріши, щоб бува чого гіршого не сталося з нами. Бо це була ще не біда.

У перші дні здавалося, що це страшно і що буде. Але не дай Боже могло б бути і гірше. «Іди і не гріши», – говорить Господь, Він страждав на хресті для того, щоб нас врятувати від страждань, Він помер на хресті для того, щоб нас урятувати від смерті, Він Воскрес, щоб дарувати нам віру у Господа Нашого Іісуса Христа.

І з цією вірою ми будемо жити, пам’ятати про Нього, любити Бога. Ну і старатися, старатися не грішити.

Хай Господь Воскреслий береже сьогодні кожного з вас, весь наш Ніжин, всю Україну і весь світ від усякого лиха. А ми будемо старатися не грішити і любити Його Воскреслого Господа Нашого Іісуса Христа.

Христос Воскрес!».

«Воістину Воскрес!», – відповідають прихожани храму святої Покрови.

Comments are closed