Дух Святий наповнив наше життя новим змістом

День Духа Святого – це особливе свято на честь Третьої Особи Трійці, Духа Святого, який освячує світ через Церкву. В цей радісний і особливий день настоятель Покровського храму отець Михаїл звернувся до прихожан з такою проповіддю:

«Улюблені во Христі браття і сестри. Сьогодні ми молитовно святкуємо День Духа Святого, Третьої Особи з Пресвятої Трійці,  Духа, який зійшов на святих Апостолів і наповнив їх серця і душі вірою, мудрістю, благодаттю Божою, сміливістю. І вони пішли з Духом Святим у світ проповідувати віру Христову.

Так вийшло, сьогодні зранку ми з отцем Олександром про це говорили і дійшли висновку, що Дух Святий наповнив не тільки святих Апостолів. Дух Святий сходить на весь світ і наповнює все у цьому світі, наповнює і дає новий зміст, новий сенс нашому життю і всьому, що відбувається навкруги.

І те, що ми прибираємо церкви наші зеленими гілочками, зеленню і раніше це було. І наші предки, і древні євреї прибирали свої палатки, кущі зеленими гілками. Але Дух Святий наповнює новим змістом те, що ми робимо. І давайте подумаймо скільки всього, що є у нашому житті здавалося б це пережитки минулого, чи язичництва. Івана Купала скоро буде…

Дух Святий наповнив це свято новим змістом. Сьогодні це не язичницьке свято, це християнське свято. Коляда, саме слово «коляда» – язичницьке, але воно сьогодні виконує зміст радості Христової – народження Христа. І багато-багато іншого.

Господь наповнив нас Духом Святим, новим вином, як написано у Святому Євангелії , новим життям, життям, яке тягнеться у вічність до Бога, тягнеться до благодаті, до Божої слави, до Божого світла. І ми вдячні за це Духу Святому, який дає нам таку радість, радість світла, любові, вічності у Господі Нашому Іісусі Христі.

Хай ця радість наповнює сьогодні кожного з вас, щоб у радості цій святкували. Зараз появилася погода після таких дощів, посту ще немає, городи у свято сапати не треба. Сьогодні смажте шашлички, відвідуйте один одного, бо зараз можливість з’явилась.

Радійте і веселіться! Хай свято буде у кожної родини сьогодні і у кожного з вас. Боже благословення на всіх вас!».

«Спаси Господи», – відповідають прихожани храму святої Покрови.

Comments are closed