Щирий піст, сердечна молитва і тверда віра в Господа творять чудеса

16 серпня у цю світлу неділю настоятель Покровського храму отець Михаїл звернувся до прихожан з такою проповіддю:

«О роде невірний і розбещений! Скільки ще буду з вами? Скільки ще терпіти мені вас, – говорить Господь Іісус Христос учням своїм у сьогоднішній Євангелії.

Сьогодні ці слова звучать і для нас з вами.

Ми віримо в Господа нашого Іісуса Христа, але поряд з вірою у нашому серці завжди живе сумнів. І ці сумніви зв’язують нам руки в наших можливостях повсякденних, в нашому житті.

Сказав Господь: «Якщо б ви мали віру з гірчичне зерно, сказали б горі оцій перейди і вона перейде». Наша віра слабка, як була слабка віра і в учнів-апостолів. Вони не змогли вигнати духа нечистого з хворої дитини. І тоді Господь робить чудо, зцілює цю дитину і говорить: «Цей рід нечистий виганяється постом і молитвою».

Віра, піст, молитва наша мають велику силу в нашому повсякденному житті. Але ми, маючи віру у своєму серці, часто сумніваємося. Як часто у своєму пості ми осуджуємо ближніх – я ж такий хороший, а от сусід мій не постує, поганий. І цим ми порушуємо піст ще більше, ніж наш сусід. Ми поїдаємо інколи ближніх своїх, ми поїдаємо самі себе і цим порушуємо піст.

Мир душевний отримайте від Бога і постуймо сьогодні чистим і світлим постом, щоб ми не їли м’ясні продукти, щоб «не жерли» ми один одного в осуді.

Молимося ми, як часто молимося ми механічно, просто повторюємо давно завчені слова і не вкладаємо у ці слова свого серця, свою душу. І тоді ця механічна молитва, як магнітофон – немає душі в ній. Щира молитва від усієї душі, від усього серця, така молитва, коли серце співає і ти не просто повторюєш слова, а говориш з Богом, який стоїть перед тобою, розмовляєш з Ним.

Щирий піст, сердечна молитва і тверда віра, віра в Господа нашого Іісуса Христа будуть творити чудеса. Віра, молитва і піст будуть зцілювати нашу душу, зцілювати тіла наші.

Ми часто чекаємо чуда від Господа, але це чудо залежить перш за все від нас з вами, від нашої віри, від нашої молитви, від нашого посту. Тож будьмо щирі у нашій вірі, будьмо пломеніючими у нашій молитві, будьмо істинно віруючими християнами. Щоб Господь більше не сказав нам: «О роде невірний і розбещений! Скільки буду терпіти вас?». Щоб Господь, люблячий Господь був завжди з нами в наших серцях і радувався, слухаючи нашу молитву, бачачи нашу віру, і приймаючи наш піст православний.

Боже благословення на всіх вас!».

«Спаси Господи», – відповідають прихожани храму святої Покрови.

Нагадаємо, що з 14 по 27 серпня триває Успенський піст.

Comments are closed