Молимося за всіх дітей, які страждають сьогодні у світі

Сьогодні, 11 січня, у день поминання дітей убієнних Іродом до храму святої Покрови на службу прийшли дітки з Дитячого будинку інвалідів. Діти молилися, причащалися. Отець Михаїл звернувся до прихожан з такою проповіддю:

«Христос Рождається! Улюблені во Христі браття і сестри, дорогі діти, я радий чути ваш голос у нашому храмі.

Сьогодні ми молитовно згадуємо у церкві тих діточок, що Ірод убив. Коли народився маленький Іісусик, Ірод злякався і повелів убити всіх дітей, бо він хотів убити Іісуса, але не знав як Його знайти. І тоді повелів убити всіх дітей маленьких, було убито 14 тисяч дітей, малесеньких діточок. Сьогодні ці діти, маленькі діти, їхні душі на небі з Богом як душі мучеників. І ці діти маленькі моляться за нас, що живемо тут на землі.

І сьогодні ми молимося за всіх дітей, які страждають сьогодні у світі. А ми знаємо, що є дуже багато дітей, які в ці дні недоїдають, голодують, ми знаємо, що є багато дітей, які страждають сьогодні і яким важче живеться, ніж живеться нам. Тож будемо молитися за всіх дітей у цьому світі.

І хай маленький Іісусик молиться за нас з вами. Він сьогодні маленьке дитятко, маленька дитинка хай молиться за нас з вами, і допомагає нам, і благословляє всіх вас, всіх нас. І для того будемо ще і ще колядувати.

А вмієте колядувати? Вмієте! Значить ставайте під ялинку я зараз виходжу до вас з батюшками і будете нам колядувати».

І зазвучала у церкві гучна колядка: «Радуйся, ой радуйся, земле, Син Божий народився!». Дітки отримали солодкі подаруночки.

Нехай береже всіх діток Господь і дає сил та здоров’я!

Comments are closed