Творіть добрі діла на землі, щоб сяяли вони перед Богом на Небесах

У цю світлу неділю настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до прихожан з такою проповіддю:

«Во ім’я Отця і Сина, і Святого Духа! Амінь. Улюблені во Христі браття і сестри, закінчилися свята, наближається Великий піст і після посту ми знаємо, що знову буде свято. І так проходить життя наше, і задумуємося ми з вами, що ми отримуємо в цьому житті, для чого ми живемо тут на землі. Що зробити нам, щоб осягнути Вічне життя?

З таким питанням підходить до Господа нашого Іісуса Христа молодий юнак. Господь відповідає йому – виконуй заповіді, ті що дані Богом, ті що з дитинства нас вчать батьки наші. Те що ми прекрасно знаємо і розуміємо, що добре, що погано. Живімо по Закону Божому і ми осягнемо Царство Небесне, і отримаємо Божу благодать.

Сьогодні читав Нікіта – творіть добрі діла, щоб ці діла, творені тут на землі, сяяли на Небесах перед Отцем Небесним.

Повсякденне життя наше наповнене турботами і тривогами, і в цьому житті, повсякденному житті, між постом і святом, від неділі до неділі пам’ятайте про Заповіді Божі. Пам’ятайте, щоб ви залишали добрий слід на землі. Щоб стати перед Богом і ваші добрі діла сяяли тут на землі і там на Небесах перед Господом нашим Іісусом Христом.

Сьогодні такі думки наповнюють моє серце, бо зранку довелося сповідати і причащати стареньку людину і по дорозі задумався я – як ми живемо у цьому житті, який слід ми залишаємо за собою, що ми скажемо в останній сповіді Богові, ближнім своїм? Чи будуть сяяти наші діла перед людьми і Богом, щоб отримати Вічне життя і Вічну благодать.

Задумаймось сьогодні над цим і творіть добрі діла на землі, щоб сяяли вони перед Богом на Небесах.

Боже благословення на всіх вас!».

Цього дня отець Михаїл привітав маленького іменника Ваню, якому сьогодні виповнилось сім років. Многая і благая літа!

Comments are closed