Чи знаємо ми, що таке справжня любов?

У цю світлу неділю настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до прихожан з такою проповіддю:

«Во ім’я Отця і Сина, і Святого Духа. Амінь!

Улюблені во Христі браття і сестри, сьогодні ми слухали золоті слова Господа нашого Іісуса Христа від апостола Луки, слова любові, Божественної любові.

Ми живемо у цьому світі, говоримо про любов, але чи знаємо ми, що таке справжня любов? Подивіться на розп’яття Господа нашого Іісуса Христа, ось справжня любов, коли ми віддаємо всього себе, не надіючись на те, що нам будуть віддавати.

Сьогодні ми живемо у світі наповненому гріхом і злом. І це зло, як вірус тягнеться всю людську історію. Ми боїмося коронавірусу, але носимо у собі набагато страшніший вірус. Ще перші люди – Адам і Єва согрішили, впустили в себе цей страшний вірус, вірус зла. І зло спотворило увесь світ. Сьогодні ми садимо картоплю, хліб, а земля родить нам бур’ян. Ми його винищуємо, викорінюємо, знову садимо картоплю, хліб, і знову родиться бур’ян. І думаємо – чому так? А Біблія дає нам відповідь – за те зло, яке ми пустили в себе, каже Бог, земля буде родити тобі бур’ян і сот.

Те зло, яке ми пустили в себе і живемо з цим злом, приносить нам і наші проблеми. І коли ми бачимо справжню любов, ми дуже часто не розуміємо її – як так можна жити, позичати і не надіятися, що тобі віддадуть? Господь же говорить: «Саме так поступайте в цьому житті. І тоді ви будете мати нагороду на Небесах». Живіть легко. Ні, я не хочу сказати вам, щоб ви зараз вийшли і всі свої гроші пороздавали на ліво і на право. Я хочу сказати і собі, і всім нам – все, що ми маємо тут на землі, все дав нам Бог, воно по суті не наше. Все, що ми маємо тут на землі, воно тільки обтяжує нас. Господь же показав нам приклад справжньої любові, за що і розіп’яли Його.

Ми виховуємо наших дітей і як би ми їх не виховували у правильному руслі, якщо ми своїм прикладом не покажемо дітям як треба жити правильно, нічого доброго не вийде. Господь навчив нас любові, Господь показав нам цю любов. І ми, як діти Божі ідемо цією стежиною вузькою, тернистою, колючою, болючою, але Господь Бог обіцяє нам велику нагороду за цю путь, за цей шлях, шлях любові.

«Будьмо милосердні, як Господь наш милосердний», – так сьогодні закликає Господь кожного з нас. Це є наш шлях, шлях християнства. Будьмо добрими дітьми Господа Бога нашого і все буде добре у нас, бо Бог не покине нас у своїй великій, безмежній любові.

Боже благословення на всіх вас!».

Сьогодні у храмі вітали двох іменинників. Похреснику отця Михаїла, Серафиму виповнилося 16 років. Також з іменинами привітали Людмилу, що зустрічає всіх прихожан храму святої Покрови на касі. Многая і благая літа іменинникам!

Comments are closed