Розпрямимося і піднімемо свій погляд на Небо, на Бога

У цю світлу неділю настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафіян з такою проповіддю:

«Во ім’я Отця і Сина, і Святого Духа. Амінь!

Улюблені во Христі браття і сестри, дуже часто ми з вами любимо говорити: «На все воля Божа». Ми знаємо, що написано у Біблії – без волі Божої навіть волосок з людської голови не падає. Але сьогодні ми чуємо цікаву історію і дізнаємося, що не все у цьому світі відбувається по волі Божій.

Ми чуємо як хворіла жінка, була скорченою 18 років. І говорить Господь, що 18 років зв’язав її дух нечистий. Вона була зв’язана нечистим 18 років. Не було на те волі Божої, вона сама впустила духа нечистого, який зв’язав її на 18 років. Господь зцілює її, поклавши руки на голову її, і вона випрямляється і славить Господа нашого Іісуса Христа, славить Бога Всевишнього.

Як часто в нашому житті ми з вами зв’язані гріхами, і ці гріхи переслідують нас. Ми звикаємо жити у такому скорченому вигляді, бачачи перед собою тільки землю і всі земні проблеми, забуваючи про те, що є ще небо, є щось вище і краще від землі. Згадайте, я думаю, що кожен з нас бачив у житті сільських людей скорчених важкою працею. Бабусю чи дідуся, який іде вулицею згорблений і не бачить перед собою нічого, тільки землю.

Людина звикає так жити і їй здається це нормою, і вона забуває про Бога, забуває про Небо, забуває про Вічність. Зверніть увагу, сьогоднішня хвора, скорчена жінка не просила про зцілення. Господь сам підходить до неї та простягає руку допомоги, дарує їй зцілення. Як сказав Він: «Розв’язую ту, яка була зв’язана духом нечистим».

Господь же може підійти сьогодні до кожного з нас і простягнути руку допомоги, але як часто не допускають Бога наші ближні, не допускають Бога до нас наші життєві проблеми, не допускають Бога до нас навіть і церковні канони. І сьогодні ми чуємо, що навіть священник із синагоги осудив Іісуса за те, що Він зцілив людину в суботу, адже не годилося в суботу зціляти хворих. Господь же вищий усякого закону, Господь Бог наш милостивий і милість Його переборює усі перегородки, які не допускають нас до Бога, Бога до нас.

Єдине, що потрібне – це наше з вами роз положення до Бога, направлення до Бога. Щоб ми звернули свій погляд, підняли самі, перші підняли свій погляд, відірвали від землі, від тих проблем земних, життєвих проблем, які відволікають нас від Бога. Підняли і побачили Його. І Він простягне руку допомоги, Він витягне нас із того болота, із гріха. Він розв’яже нас, від духа нечистого звільнить нас.

Віримо в це і по вірі нашій буде нам. Ми всі тою чи іншою мірою зв’язані гріхом, хто 18 років, як ця скорчена жінка. Хто впав – навчімося підійматися, незважаючи ні на що, розпрямлятися, незважаючи ні на що. Міняти своє життя на краще до Бога, бо тільки з Богом ми можемо знайти своє справжнє щастя, непідробне щастя, здоров’я, любов і благодать з Господом нашим Іісусом Христом.

Боже благословення на всіх вас, Божої благодаті, здоров’я і людського щастя кожному з вас!».

Comments are closed