Бог Народився, щоб дарувати нам щастя і любов: у храмі причащалися і колядували діти з Ніжинського будинку-інтернату

11 січня Православна Церква молитовно згадує дітей-мучеників Іродом убієнних. В цей день традиційно у храмі святої Покрови ми молимось за наших дітей, вихованців Ніжинського будинку-інтернату. В цей день настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до прихожан з такою проповіддю:

«Во ім’я Отця і Сина, і Святого Духа. Амінь!

Улюблені во Христі браття і сестри, дорогі діти, я вітаю всіх нас із святом Світлого Різдва Христового і сьогоднішнім таким, може комусь незрозумілим святом, але все ж з днем, коли ми молитовно згадуємо всіх діточок убієнних Іродом.

Христос Рождається!

Господь наш Іісус Христос народився у цьому світі не для того, щоб дарувати нам якісь матеріальні багатства. Бо дуже часто буває людина просить автомобіль. Бог Родився не для того. Людина просить кар’єру, але не для цього Родився Бог. Інколи людина просить здоров’я, повірте – і не для цього Народився Бог.

Бог народився, щоб дарувати нам щастя, любов, не дивлячись, чи є в тебе автомобіль, кар’єра, здоров’я. Щоб ми були щасливими і любили один одного, бо саме у цьому – в любові і проявляється наше щастя. І коли ми любимо один одного, ми тоді і є щасливими, не дивлячись ні на що.

Сьогодні я вітаю вас із цим святом, і нехай щастя прибуде у вашому житті! Щоб у любові, а я бачу любов між вами є, ви шанували один одного і Славили Маленьке Дитятко, Новонародженого Господа нашого Іісусика на многії і благії літа!

Христос Рождається!».

«Славімо Його!», – вигукують діти з будинку-інтернату.

Отець Михаїл разом з дітьми заколядував у храмі піснею «Добрий вечір тобі пане господарю!». Потому діти отримали солодкі подарунки за гарну коляду.

Comments are closed