Ми будемо знову постувати, щоб зустрітися з Господом нашим на Йордані у водах святих

У цю світлу неділю настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафіян з такою проповіддю:

«Во ім’я Отця і Сина, і Святого Духа!

Улюблені во Христі браття і сестри, сьогодні Іоанн Хреститель словами Святого Писання звертається до кожного із нас і до всіх людей, які жили у цьому світі, які будуть ще жити у цьому світі. «Приготуйте путь Господові, зробіть прямими стежки Його», – каже він до нас.

Вслухаючись у ці слова, згадаймо – кожного разу перед великим святом ми постуємо, правда? Перед Пасхою, перед Різдвом, перед Спасом. Кожного разу готуючись зустріти Господа Народженого, Воскреслого, Преображенного, ми готуємо душу свою до зустрічі з Богом. В нашому житті, в повсякденних турботах, ото накуйовдимо, накуйовдимо, правда? І по тому стоїмо і думаємо – а що нам робити з цим усім, з тими проблемами, тривогами, бідами? Іоанн Хреститель каже сьогодні – випрямте те, що накуйовдили, те що наплутали у своєму житті, зробіть прямим шлях Бога у нашому серці, у нашому житті. І як же це зробити, коли життя таке складне і кожен день приносить нам нові проблеми і нові тривоги. А просто зупинитися і, відкинувши ті всі тривоги і проблеми, прислухатися до Бога, до своєї душі, до свого серця. А наше серце, наша душа прагнуть отого миру, Божественного миру, того спокою, Божественного спокою. І коли ми випрямимо цей шлях, шлях нашого серця, прийде і свято в наше життя, прийде Господь Бог у наше серце.

Життя продовжується і знову приходить час, що знову приходять тривоги, ми забуваємося, знову накуйовдимо, наплутаємо. Але прийде знову піст в якому треба буде зупинитися і задуматися, зупинитися і випрямити своє серце для Бога, шлях для Господа нашого Іісуса Христа.

Сьогодні теж складний час, включаєш телевізор, щоб послухати новини і стає страшно. Страшно за сьогоднішній день, страшно за завтрашній день, страшно за дітей наших. Але ми віримо і надіємося, що Господь не покине нас, що Господь прийде в наше життя, що Господь дарує нам щастя і свято в цьому житті. Але для того, щоб Господь прийшов у наше життя, ще і ще раз закликає сьогодні Іоанн Хреститель – готуйте стежки для Бога, випрямляйте стежки Йому. Саме тому в Неділю перед Хрещенням Господнім ми читаємо ці слова, а в переддень Хрещення Господнього, Надвечір’я Хрещення у нас знову буде день строгого посту. У вівторок, 18 січня, ми будемо знову постувати, щоб зустрітися з Господом нашим на Йордані на Хрещення у водах святих. Зустрітися і возрадуватися, Господь же хай принесе мир на землю, в душах наших і в нашій церкві, в душі кожного з нас на многії і благії літа!

Боже благословення на всіх вас!».

Comments are closed