Ми молимося за перемогу після якої на нашій Українські землі настане справжній мир

У другу Неділя Святого Великого Посту настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до прихожан з такою проповіддю:

«Во ім’я Отця і Сина, і Святого Духа! Амінь

Улюблені во Христі браття і сестри, у дні війни, випробувань і страждань ми йдемо дорогою посту. Ідемо впевнено з вірою у перемогу, бо Господь сказав: «Постом і молитвою виганяється дух нечистий». І я впевнений сьогодні, піст і молитва допомагають нам і в боротьбі з безжалісним ворогом – з російським окупантом нашої землі.

І багато ми говоримо про піст, а сьогодні я хочу поговорити з вами про молитву. Ми ж чуємо – і постом, і молитвою. І можливо не даремно другу Неділю Святого Посту ми згадуємо Григорія Паламу – святого, який і вказав нам як правильно молитися, як молитися духом своїм. Не просто устами, не просто в розумі своєму, а духом, душею возносити молитву до Господа нашого Іісуса Христа. Щоб молитва була наша була щирою і сердечною, щоб молитва наша звучало прямо із серця і до самого Господа нашого.

Сьогоднішні дні випробувань дуже яскраво видно і зрозуміло де є щира і сердечна молитва, а де є лукавство, а можливо і просто сатанізм. І я з упевненістю це буду говорити. І перш за все, як приклад, я хочу розказати наступне: минулої неділі в росії так званий патріарх, інакше не скажеш, Кирил благословив іконою Божої Матері російську армію, якогось там генерала на війну в Україні. Іншими словами, він благословив на вбивство, всіх окупантів благословляє на вбивство мирних людей, нас з вами Українців.

В одного із російських солдатів загарбників у кишені знайшли іконочку воїна Євгенія, я не буду говорити, що то неканонічна ікона, я буду говорити інше. На зворотнім боці цієї ікони було благословення одного із російських  священників, і благословення це дослівно звучало так: «руский воин, твоя задача стерень с лица земли украинскую нацию». Це жахливо, а благословення – це теж молитва. І виникає питання – що це було за благословення і що це за молитва? Чи це справді молитва, чи це сатанинський зойк.

Давайте і ближчі приклади, сьогодні вся Україна молиться, молиться за мир на нашій землі. Але ми Православна Церква України сьогодні молимося не просто за мир, а за перемогою над загарбниками, над рашистами. Бо тільки з перемогою на нашу землю прийде справжній не бутафорний мир. І скільки звучить молитов сьогодні від церкви московського патріархату. Так, вони моляться за мир, але не вказують чому сьогодні на нашій землі війна. Вони говорять проти війни, але війна у них ну як природний катаклізм, як землетрус. Хто приніс на нашу землю війну не вказують. Чому проливається кров на нашій землі не вказують. І тільки говорять: «За мир і покаяние». Ми повинні каятися і молитися. І коли слухаєш таку молитву, то розумієш, що це лукавство. Ми ж у молитві «Отче наш» молимося не просто проти зла, ми говоримо, згадайте: «Визволи нас від лукавого».

Сьогодні лукавий заповнює наші душі, а лукавство можна викорінити тільки щирими молитвами, сердечними молитвами, молитвою від душі. І знаєте яка найсердечніше молитва? Знаєте, така молитва, що Бог обов’язково чує її. Це молитва нашого солдата під обстрілами градів, це молитви наших дітей, які сидять у підвалах, а будинки над ними зриваються. Це молитва тої матері, вагітної матері, яку бомбили у пологовому. Її врятували, але пізніше не змогли врятувати її дитину. Це молитви тих батьків, дітей котрих убили фашисти із Росії. Найщиріша і найсправедливіша молитва в цьому світі, а не та лукава молитва із вуст лукавих священнослужителів – «за мір і пакаяніє». Мама в котрої убили дитину молиться не так! І ми молимося не так! Ми молимося за перемогу і тільки за перемогу! І перемога буде за нами, бо наша молитва щира і сердечна, вона йде із глибини душі, із найбільшої глибини сердечної і звучить прямо до Бога – Господи, Ти знаєш, Ти бачиш несправедливість на нашій землі. Господи, Ти з нами, бо ми не бажали нікому зла, ми не збиралися ні на кого нападати, ми тільки захищаємося, захищаємо нашу землю, захищаємо наших дітей, захищаємо нашу Церкву і нашу віру. Боже, дай перемогу! І як наслідок перемоги – справедливий мир на нашій землі. Боже спаси наші душі від лукавства, Боже, Ти з нами і саме тому за нами перемога.

Святий Григорій Палама учить нас щирої, глибинної, сердечної молитви. І з цими сердечними молитвами будемо звертатися до Бога. І за нашими молитвами буде перемога на нашій землі, в нашій Україні! І ми відбудуємо наші будинки, відбудуємо храми. Все буде добре!

Ще на закінчення додам, з першої години війни у нашому храмі не припиняється молитва день і ніч, цілодобово ми читаємо Псалтир за здоров’я нас з вами і за нашу перемогу. І хай ця молитва буде перед Богом. Все буде добре! Будемо засівати наші землі, будемо відбудовувати, а ворога проженемо із нашої землі, із наших душ!

Боже благословення на всіх вас!».

Comments are closed