Хрестопоклінна Неділя: сьогодні є злочином бути у московській церкві

У цю неділю настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафія з такою проповіддю:

«Во ім’я Отця і Сина, і Святого Духа. Амінь!

Улюблені во Христі браття і сестри, третя Неділя Великого Посту – це Хрестопоклінна Неділя.

У третю Неділю Великого Посту, згадуючи страждання Господа нашого Іісуса Христа, ми віддаємо молитовну честь Хресту Господньому. Хрест – це, напевно, епіцентр нашої віри. Хрестом ми завершуємо наші храми, Хрест ми носимо на грудях. І знаком Хреста благословляємо себе на початок дня, на кінець дня. Хрест завжди поряд з нами у нашому житті, але де ми з вами?

Знаємо ми, що Хрест був на Голгофі, і кругом Хреста стояли люди. Були ті, що від початку йшли за Господом нашим Іісусом Христом і до кінця стояли біля розп’яття, сльозами своїми омиваючи страждання Господні. Були і ті, що розпинали Господа нашого Іісуса Христа. Були ті, що просто стояли з боку і їм було цікаво чим закінчиться все це. Були ті, що зрадили Бога, і як тільки Він пішов на страждання, вони повтікали. І був Господь на Хресті, руки і ноги прибиті до Животворчого дерева. Із Хреста Він дивився на всіх: тих, що йшли за Ним, тих, що зрадили, тих, що розпинали і на тих кому просто було цікаво і вони прийшли подивитися на Його муки, на Його страждання.

Сьогодні подумаймо з вами, де ми є? Хто ми є біля Хреста Господнього? Що відбувається сьогодні в наших душах, задумаймося над цим.

Задумаймося сьогодні й над тим, що відбувається саме в ці дні. Сьогодні наша Україна розіп’ята на хресті, наша Вітчизна страждає від нашестя ворогів і проливає кров невинну. Умирають діти, невинні діти. І як Господь проливав невинну кров заради нас з вами, сьогодні ми Українці і наша Вітчизна Україна проливає кров. Напевно, заради нашого майбутнього.

І ось Україна з хреста дивиться, а де ми сьогодні? Чи ми теж розпинаємо її, чи ми просто прийшли подивитися на страждання, як дивиться на наші страждання сьогодні, на страждання нашої Вітчизни увесь світ і думає, чим закінчиться ця війна. Чи не ми є тими зрадниками, які зрадили Христа.

Сьогодні зраджують і нашу Вітчизну Україну, теж називалися учнями, Іуда теж називався учнем Господа нашого Іісуса Христа, але він за 30 срібняків зрадив Його. І сьогодні є ті Іуди, які зрадили нашу Вітчизну. І є навіть ті, що договорилися до того, що виявляється Україна і Українська Церква винні в тому, що Путін напав на Україну. Бо виявляється Православна Церква України провокували москву до нападу. Таке міг сказати тільки Іуда, а це сьогодні сказали офіційно в інтернеті написано представниками, не буду називати прізвища, московської церкви, російської церкви в Україні. Я хотів сказати УПЦ МП, як вони самі себе називають, але насправді це російська церква в Україні. І договорилися до того, що виявляється злочин є, коли московські парафії переходять сьогодні в Українську церкву, покидають московський патріархат, покидають убивць. Договорилися до того, що це є злочин.

Улюблені, я скажу сьогодні по іншому. Сьогодні є злочином бути у московській церкві, бо навіть якщо ти прямо не підтримуєш їх, уже тим, що ти сьогодні йдеш у московську церкву, церкву патріарх котрої благословив сьогоднішню війну, благословив убивати українців. Якщо ти йдеш у цю церкву, ти є співучасником злочину, співучасником злочинця. Ти є тим, хто розпинав Господа нашого Іісуса Христа, ти є тим, хто сьогодні розпинає нашу Україну.

Сьогодні той час, який яскраво розкладає все на свої місця. Як на Голгофі було дуже яскраво видно хто з Богом, а хто противник Богу, хто безбожник. Так і сьогодні яскраво видно хто з Богом, а хто безбожник.

Ми віримо у Господа нашого Іісуса Христа, ми співстраждаємо сьогодні з Господом нашим Іісусом Христом, і страждає разом з Ним вся Україна. Але віримо ми поряд з тим, що після страждань і розп`ятя буде Воскресіння і Великодня радість! І так хочеться Паску в цьому році святкувати без тих пострілів, без того гуркоту «градів» і ракет, якими обсипає нашу землю, наші храми і наших дітей безжалісний ворог, рашист путін.

І віриться мені, що як Воскрес Господь і очистив цим світ, Своїм воскресінням просвітив світ, так воскресне і Україна. І віриться, що Паска в нас буде справжнім святом перемоги добра над злом. Молимося про це, віримо у це і так воно і буде!

Боже благословення на всіх вас!».

Comments are closed