Свято теплого Олексія: як тепло перемагає холод, так і ми переможемо ворога

Natali Nik, [30.03.2022 18:14]

У день святого Олексія після літургії настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся з такою проповіддю:

«Во ім’я Отця і Сина, і Святого Духа! Амінь.

Улюблені во Христі браття і сестри, нашим таким маленьким колективом ми сьогодні прославили Господа нашого Іісуса Христа у святій молитві, у святій літургії. Прославили ім’я святого Олексія – чоловіка Божого.

Важкі дні випробувань прийшли на нашу землю, але Господь Бог з нами і саме тому ми зупинили ворога в боротьбі, в праці, в молитві. І сьогодні ворог відступає від нашої землі, а ми продовжуємо молитися.

Я вітаю вас із весняним святом, іде весна, а отже іде перемога. Завжди зимою холодно і думаєш – коли це закінчиться. Але по тому приходить весна, тепленько, сонечко загріє і стає радісно на душі, і забуваються всі тривоги і холод минулої зими.

Сьогодні я йшов у церкву і над церквою пролетів ключ, напевно, гусей. Пролетіли над церквою, значить йде весна. 

Теплого Олексія – називаємо ми у народі це свято. Значить іде тепло, значить буде перемога. Будемо садити нашу святу Українську землю, щоб наша щедра земля ростила щедрі врожаї. А воїн, щоб ніколи не поткнувся на нашу землю. А для того ми і молимося сьогодні. І хоч в Ніжині сьогодні карантинний день, але ми тут у церкві і в день, і в ночі. І я вітаю вас, ви теж приймаєте участь у боротьбі, тільки своїми молитвами. Значить я назву вас сьогодні молитовний батальйон Покровської церкви.

Вітаю вас із святом! У нашому храмі не припиняється молитва, а наші воїни дякують нам день і ніч за наші молитви. Разом переможемо, бо весна завжди перемагає зиму. Тепло приходить і долає холод, зло завжди перемагається добром і любов’ю. Бог є добро і любов, а ми Божі діти. І як Олексій, він просто сидів під храмом і просив пожертву, і Господь назвав його Своїм Божим чоловіком. Так і щоб ми з вами у нашому служінні Богові і людям стали Божими людьми.

Тож я вітаю всіх і хочу побажати, щоб кожен з вас став Божою людиною, як святий Олексій став Божою людиною.

Боже благословення на всіх вас!».

Comments are closed