Христос Воскрес і ми віримо, що воскресне Україна, що буде щасливе майбутнє у нашого народу

24 квітня у світле і величне свято Христового Воскресіння настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до прихожан з такою проповіддю:

«Христос Воскрес! Воістину Воскрес! Христос Воскрес! Воістину Воскрес! Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

Воскрес Христос і дарував нам віру – віру у вічне життя, надію на спасіння. Все наше існування – це життя і смерть. Ми живемо в цьому світі й розуміємо, що кожен з нас помре. Ми бачимо довкола себе як оживає природа, а потому повільненько старіє, осипається лист і гине все. Але приходить весна і знову пробуджується все. Приходить Паска Воскресіння Господа нашого Іісуса Христа і ми, бачачи Воскресіння Бога нашого, розуміємо, віримо і надіємося на наше воскресіння, на те, що кожен з нас має вічне життя. І це є найбільшою основою нашого життя.

Ще з маленького вчили, що кожен з нас має посадити дерево, побудувати дім, виростити сина.  І це правда, кожен з нас має залишити слід на цій землі, але це не повна правда. Бо з часом розвалюється той дім, який ми будували. Або прийде воріг, як зараз, і розвалить його. З часом старіють і умирають наші діти, або вбивають їх, як сьогодні безжальний воріг убиває нас на нашій же землі. І зрубують дерево і роблять дошку для гробу тої дитини, яку народжували ми.

Отже якщо є кінець того, що ми стараємося в цьому житті, за чим ми піклуємось і хвилюємось, з часом воно втрачає свою цінність. І тоді виникає питання – для чого ми живемо? Для чого Господь дарував нам життя у цьому світі? І відповідь одна – ВІЧНІСТЬ. Бо як з’являється вічність, тоді з’являється і сенс того будинку, який ми будуємо, сенс того дерева, яке ми садимо, і наших дітей, яких ми народжуємо в цьому світі.

Господь Своїм Воскресінням наповнює наше життя сенсом і змістом, Господь Своїм Воскресінням дарує нам віру в наше воскресіння і у вічне життя. Інше питання яким це життя буде: чи вічне блаженство з Господом нашим Іісусом Христом, чи страждання, вічні муки, пекельні муки. Все залежить від нас.

Сьогодні страшні події війни хвилюють наші душі. Безжальний воріг напав на нашу землю. Російські війська обстрілюють наші міста і села, грабують, вбивають і насилують. Страждає Українська земля і Український народ, як страждав Господь наш Іісус Христос на Хресті. Але Господь Воскрес, ми віримо в це, і саме тому ми віримо, що воскресне наша Україна новим життям. Що буде щасливе майбутнє у нашого народу. Бо є у нас віра і з цією вірою ми молимося за перемогу. Є у нас віра і з цією вірою ми трудимося для перемоги добра над злом. Є у нас віра і з цією вірою ми боремося із злими, ненависними орками. Бо не один раз ми чули, як моляться наші воїни, і жодного разу, наприклад я не чув, щоб молився російський воїн.

З молитвою ми трудимося для перемоги і ця молитва допомагає нам перемагати. Молитва день і ніч звучить у нашому храмі. Й з цією вірою і молитвою ми переможемо, бо Воскрес Христос і дарував нам віру в перемогу добра над злом, України над тими російськими загарбниками, які тільки називають себе «християнами», але насправді є безбожниками.

І як би не складалося в цьому житті, завжди є місце для свята. Сьогодні святкуймо, радуймося і веселімося, бо ХРИСТОС ВОСКРЕС!».

ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!

Comments are closed