Сьогодні йде потужна духовна війна: синод московської церкви розпинає все українське

У цю Неділю настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафіян з такою проповіддю:

«Христос Воскрес!

Во ім’я Отця і Сина, і Святого Духа! Амінь!

Воскрес Христос і дарував нам віру, віру у воскресіння померлих, віру в перемогу добра над злом, світла над темрявою. З цією вірою ми живемо вже тисячі років, молимося, трудимося і славимо Воскреслого Господа нашого Іісуса Христа. Господа, Який дарував нам цю віру і дарує життя, дарує нам зцілення, як дарував сьогодні розслабленому.

Знаємо ми цю історію всі, бо часто читаємо про овечу купальню, про зцілення розслабленого. Як він встав, взяв постіль свою і пішов здоровим, силою, благодаттю Бога нашого. Але я сьогодні пропоную кожному з вас дома перечитати це Євангеліє і почитати трішки більше, два, три речення довше. Ми зупинилися на тому, що дізнався розслаблений, що зцілив його Іісус. Далі ж написано – дізнались про це іудеї і з того часу захотіли убити Його. Виник план у нечестивців убити Того, Хто несе світло, убити Того, хто несе правду, убити Того, хто несе істину.

І ця війна, війна добра і зла продовжується і сьогодні.

Ми бачимо в сучасних подіях відображення того, що було дві тисячі років назад, що було всю людську історію. Але іде не просто війна зброї, сьогодні іде потужна духовна війна, як і тоді дві тисячі років назад. І найважливіше, що сьогодні я хочу сказати вам, це про наш з вами Український духовний простір.

Минулого тижня в Києво-Печерській лаврі зібрався синод російської православної церкви в Україні, які називають себе Українська православна церква. Вони обговорювали сучасну ситуацію в Україні й написали своє звернення і винесли таке рішення, мені навіть важко це говорити – у сучасній війні, за їхньою логікою (не було згадано ні кирила, ні путіна, ні росії), в сучасній війні винні Порошенко і ми з вами – Православна Церква України… сатанинська логіка, це навіть нелюдське відношення, а якась сатанинська логіка.

Керуючись такою логікою, синедріон, який виніс рішення убити Іісуса, теж не був винний, винний Іісус, Який провокував їх – а для чого Він зцілював хворого у суботу. І як синедріон сказав – винен у смерті, сьогодні сучасний синод московської церкви сказав – український народ винен у сучасній війні. Не було би війни, як би не було українців, така їхня логіка. Не було б війни, як би не було Православної Церкви України – нас з вами. Така їхня логіка. Не було би війни, як би не було в Україні президентів, уже не важливо чи це Зеленський, чи Порошенко, чи Ющенко, або був би такий як Янукович. Тоді дійсно не було би війни. Але не було би у світла, не було би і волі, не було би істинної Христової віри, яку ми маємо сьогодні. Як би не був розіп’ятий Господь наш Іісус Христос, всього цього не було би.

Господь добровільно пішов на смерть, Його осудив синедріон дві тисячі років назад. І ми сьогодні маємо Христову віру в Його Воскресіння. Ми з вами сьогодні боремося зі злом, з орками, які прийшли на нашу землю з московії. І це дарує нам щасливе і вільне майбутнє. Нас з вами українців осудив синод московської церкви. Вони повторили те, що говорять у москві, благословляють російських солдатів на наше з вами вбивство. Але як Христос Воскрес, так воскресне і Україна, і буде щасливе майбутнє.

Господь наш Іісус Христос як і тому розслабленому, який навіть до води не міг дійти, щоб опуститися в ту воду, так і нам з вами українцям і Україні скаже – встань, візьми постіль свою і ходи! Господь укріпить наші з вами сили, бо ми з Богом, ми нікого не осуджуємо, ми нікого не загарбуємо, нам не треба чужого. Але і душі свої, і тіло своє, і державу нашу Україну, і Церкву нашу ми не віддамо нікому!

Саме тому я сьогодні закликаю всіх, хто стоїть у нашому храмі, я закликаю кожного українця – будьмо уважні, бо сьогодні йде війна проти наших душ, проти самого Українства, і проти Господа нашого Іісуса Христа. Тільки прикриваючись вірою, повторюють той злочин, який зробив синедріон дві тисячі років. Синод російської церкви розпинає все українське, як синедріон розіп’яв Іісуса.

Будьте уважні! Бо сьогодні вбивають, у прямому значенні цього слова, наших хлопців на війні, насилують наших дітей і дівчат, і вбивають наші душі московською облудою.

Я завжди старався бути більш толерантним, завжди, хто пам’ятає, як я говорив проповіді, старався говорити м’яко, але сьогодні, коли на нашу землю прийшли вбивати нас і це підтримують ті, хто називає себе священнослужителями, на нашій Українській землі, яка може бути толерантність, коли тебе вбивають. І вбивають не просто тіло, вбивають душу Православну, вбивають дух Український. І це страшніше, як вбивство тіла. Будьте уважні, добре дивіться куди ви йдете, в яку церкву, добре слухайте, що вам говорять так звані пастирі. Будьте уважні, добре придивляйтеся де істинний Бог, Воскреслий Господь наш Іісус Христос, а де лукавство, яке тільки прикривається Богом.

Ще і ще раз я закликаю всіх, нас вбивають сьогодні духовно, будьте уважні. Щоб спасти нашу душу, православну душу, щоб спасти наш дух, Український дух, і як результат, зцілитися тілесно і фізично у нашій Україні і кожному українцю. Будьте уважні!

Христос Воскрес!».

Воістину Восрес!

Comments are closed