Свято Трійці: ми стримуємо орду росіян завдяки Духу Святому, що наповнює наших воїнів

12 червня у світле свято Трійці настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до прихожан з такою проповіддю:

«Во ім’я Отця і Сина, і Святого Духа! Амінь!

Улюблені во Христі браття і сестри, Господь наш Іісус Христос Воскрес у третій день по смерті Своїй і явився учням Своїм. 40 днів Він жив поміж учнями. На 40 день Він Возноситься на Небеса у світ Духовний і дарує їм обітницю – Духа Святого, заповідає їм залишатися в Єрусалимі і чекати. Кажуть у народі, що доганяти і чекати завжди найважче.

День за днем проходить і я прекрасно розумію, що відчували святі Апостоли, збираючись разом на молитву і чекаючи Того, що обіцяв Господь їхній, Бог їхній, Бог наш з вами. Поряд з нашою вірою завжди в серцях живе і сумнів. Саме тому ми часто молимося – вірую Господи, допоможи моєму недовірству.

І ось в молитві і сумнівах, у вірі і в надії, в 50-тий день на святих Апостолів сходить Дух Святий у вигляді вогняних язиків і вони наповнюються Божою благодаттю, Божою силою, Божим Духом. І вони, наповнені цим духом, починають проповідувати слово Боже. Ідуть у світ і наповнюють весь світ цим Духом. І сьогодні в цілому світі проповідується слово Боже і в цілому світі живе Церква Христова. Церква Христова, яка почалася там в Єрусалимській хатині, там на першому зібрані святих Апостолів на яких зійшов Святий Дух. Як часто в нашому житті ми віримо і надіємося, і з цією вірою і надією ми молимося і чекаємо.

Сьогодні ми віримо в нашу перемогу, надіємося і покладаємося на нашу армію. І чекаємо, чекаємо цієї звістки, яка обрадує всю Україну, і я вірю, половину світу, який стоїть за нас, за правду. І день за днем проходять і я розумію, що і в наших серцях дуже часто виникає сумнів, але хай ніколи не помре наша надіям і віра. Бо сказав Господь: «По вірі вашій буде вам». Хай ніколи не утихне наша молитва, бо наші молитви мають велику силу. І ті воїни на яких ми покладаємося, приходять звідти, з війни приїжджають на відпочинок і кажуть – ви навіть самі не розумієте, що ви робите, і як ми там в боях відчуваємо, що ви молитесь за нас, що ви підтримуєте нас молитвою.

В 50-й день народилася Церква Христова, коли Дух зійшов на неї. І я думаю, що у цю війну відродилася справжня сильна Україна. Бо тільки з Духом Святим можна було кидатися на танки, як кидалися наші люди. Йти беззбройними на автомати на тих звірів, чи нелюдів, які прийшли вбивати і насилувати нас. Тільки наповнені Духом Святим ми змогли стримати цю страшну навалу, які в десятки разів перевищують наші сили. Підрахували військові аналітики, що там на сході сьогодні артилерії у російських фашистів у 20 разів більше, ніж у нас. Набоїв до цієї артилерії у 40 разів більше, ніж у нас, вже не кажучи про все інше. А ми стримуємо їх і я бачу в цьому силу Духа Святого, який наповнює душі наших воїнів і всіх щирих й істинних українців.

Дух Святий сьогодні народжує Церкву Христову, а ми всі діти Божі і члени Церкви Христової. І віримо ми, що Дух Святий наповнює і нас з вами, і з Духом Святим ми будемо і надалі жити, трудитися, молитися, боротися і перемагати. Перемагати і знову жити, відбудовувати, народжувати дітей і будувати нову сильну державу, нову Церкву Українську Христову в якій будуть жити вільні, незалежні і сильні духом українці. Єдину Українську Церкву в якій будуть молитися щирі і побожні українці.

Я вірю в те, що як у Христової Церкви, не дивлячись на всі випробування і кров мучеників, повстало велике майбутнє. Так і в України, не дивлячись на ці страшні події, буде велике і світле майбутнє, у нас і в наших дітей. Нині, повсякчас і на віки віків!

Боже благословення на всіх вас!».

Comments are closed