Свято Апостолів Петра і Павла: наші ЗСУ зараз теж воїни світла, добра і воїни Христові

12 липня у свято Апостолів Петра і Павла настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафіян з такою проповіддю:

«Во ім’я Отця і Сина, і Святого Духа! Амінь!

Улюблені во Христі браття і сестри, всі ми діти Божі, всі ми Христові воїни. Бо кожен член Христової Церкви, яка на цій землі є Церквою, воюючою зі злом, кожен з нас є воїном у цій Церкві. І першоверховні воїни Христові сьогодні Апостоли Петро і Павло день яких ми сьогодні світло згадуємо.

Це зовсім дві різні люди. Запальний рибалка Петро, який пішов за Іісусом Христом і був момент, коли він зрадив Бога. І був момент щирого розкаяння. Господь покликав його до себе і сказав: «Ти будеш ловцем людей». Господь дав йому ключі від Неба, Господь простив його зраду, і він сьогодні у світі духовному з Господом нашим Іісусом Христом.

Апостол Павло – високоосвічена людина, вчений богослов, який з дитинства був гонителем Христовим. Який брав участь у каменуванні першомученика Степана. Павло прийшов до Господа за покликом Господнім через чудо Боже і став первоверховним Апостолом, Воїном Церкви Христової.

Сьогодні, розказуючи про цих різних людей, які стали першоверховними Апостолами у Бога, я згадую сьогодні й наших воїнів. Чи звернули ви увагу, коли ми читаємо імена, скільки ми сьогодні перечитуємо – воїн, воїн, воїн, воїн, воїн… І все це різні хлопці.

Вчора заїжджав до нас наш прихожанин, викладач історії, який сьогодні став воїном України. І воює з ним разом професор наук, і воюють поряд з ними і артисти, і токарі, і водії, і лікарі, всі різні люди, але всі як один сьогодні воїни України, воїни світла, воїни добра. І, по великому рахунку, воїни Божі, які стоять за правду на своїй землі і за нашу віру Христову, за віру істинну, за наш народ побожний.

Сьогодні згадалося мені, в перші дні війни, коли безжалісна навала нелюдів, рашистів підступно напали на нашу землю, перші хто прийняв удар на себе були молоді українські хлопці. Чи чекали вони? Звичайно, вони стоячи на кордоні, розуміли, що вони стоять на грані. Але ніхто ніколи не чекає смерті. Ми завжди живемо і плануємо, і думаємо про майбутнє. Можливо планували сім’ю, дітей і перші прийняли на себе удар нелюдів. Але колись мені розповідав один із офіцерів нашої армії – ні один не зрадив Україну. Звичайно є зараз зрадники, колаборанти, але тоді у першу ніч, ті хлопці, які перші прийняли на себе удар, і я так розумію, що більшість з них загинули за Україну, за нас з вами, ніхто не зрадив Україну.

Сьогодні, згадуючи молитовно воїнів Христових Петра і Павла, згадаємо і всіх воїнів, тих, хто стоїть на передовій нашої Української землі й захищає нашу землю, нас з вами, дітей наших. Сьогодні молитовно згадаємо і тих, хто стоїть на духовній передовій. Бо ті, що загинули за нашу волю, вони не упокоїлися сьогодні, вони і далі ведуть боротьбу там на Небесах у світі Духовному. І я вірю, що упокояться вони тільки разом з нашою перемогою.

Хай святі Апостоли, первоверховні Воїни Христові сьогодні стануть на захист нашої землі, стануть на захист нашого мирного неба, стануть на захист нашого мирного народу. І як би нас не називали, бандерівцями, ми мирний народ, але не зачіпайте нас. Бо, як ті Апостоли пішли за Христом, так і ми сьогодні стоїмо за правду, за істину, не жаліючи живота свого. Стоїмо за наших дітей, не жаліючи ні часу, ні сил.

Хай святі Апостоли сьогодні помоляться і за всіх, хто віддав життя за Україну.

Продовжується війна і я скажу вам, можливо, страшну річ – війна добра і зла не закінчиться ніколи поки живий цей світ, поки є нечесть на цій землі. Але світло завжди перемагає темряву, добро завжди перемагає зло. Ми добрий, світлий, Український народ і нас не здолати.

Сьогодні Апостоли Петро і Павло за нас стоять там перед Богом і тому нас не здолати. І стільки там сьогодні на передовій хлопців, які носять ці імена Петро і Павло, нас не здолати!

Сьогодні в нашій церкві стоять Петри, які, я знаю, годують воїнів медом, щоб нашим хлопцям було солодко. Немає сьогодні в церкві нашого Петра Іванова, який вже три пояси боксерські виборов на спортивній арені, захищаючи честь України.

І цікавий факт я розкажу, кожного разу, коли він виходить на боксерську арену, він хреститься. Здавалося б він іде на бій, але це бій з Христовою силою проти усякого зла.

Хай Господь Бог, молитвами святи Петра і Павла, береже нашу Україну, береже наших воїнів і береже кожного Петра і Павла на всій землі.

Боже благословення на всіх вас!».

Спаси Господи!

У церкві з іменинами привітали відомого пасічника в Ніжині Петра Балаша. Многая літа!

Comments are closed