Князь Володимир тисячу років назад прийняв рішучий вибір і сьогодні ми продовжуємо боротьбу зі злом і неправдою, що йде з московських земель

28 липня у свято Рівноапостольного великого князя Володимира настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до прихожан з такою проповіддю:

«Во ім’я Отця і Сина, і Святого Духа! Амінь!

Улюблені во Христі браття і сестри, сьогодні величне святе, державо утворююче свято на нашій Українській землі, в нашій Українській державі. Ще тисячі років назад князь Володимир, у хрещенні Василій, охрестив нашу Українську землю світлом Христової віри, наповнив нашу Українську землю світлом Христової любові. Дарував нам нашу православну віру в якій ми живемо з того часу, творимо, будуємо і боремося. Боремося, адже коли князь Володимир хрестив наші землі, в далекій московії вже тоді заздрісним оком дивилися на нашу землю орди ненависних ворогів.

Роками нас вчили, що там живуть наші брати. Можливо, адже ми всі перед Богом брати і сестри, всі люди на Землі – брати і сестри. Але людська історія починається з того, що брат убиває брата, Каїн замахнувся на життя Авеля. І той ненависний «брат» віками зазіхає на нашу наповнену Христовою любов’ю землю.

Князь Володимир охрестив наші слов’янські землі і земля наша наповнилася храмами православними. Хто перший спалив православні храми на нашій Українській землі? Як не дивно, це були московські князі. Приходили і палили наші міста і села, Київ спалений був і наша Вижгородська ікона була украдена. Сьогодні хочуть назвати її «Владімірская» ікона. Нам у голови вкладають зовсім іншу історію, неправдиву історію. Яскравий приклад цьому – «Владімірская» ікона, яка є насправді Вишгородською іконою, яку украли московські загарбники сотні років назад.

Проходять роки за роками, віки за віками і нічого не міняється. Знову і знову ненаситним оком заглядає на нашу землю безжалісний сусід. Знову і знову безжалісні орди приходять на нашу землю, але знову і знову Господь Бог дає нам рішучого Володимира. Князь Володимир тисячу років назад прийняв рішучий вибір, адже розуміємо ми сьогодні, що був великий супротив і було багато, як сьогодні називають, «колаборантів», було дуже багато противників його вибору. Але він рішуче охрестив нашу землю. Пройшли віки і коли нашому президенту пів року назад сказали – ми дамо тобі вертоліт, щоб ти міг втекти, він відповів: «Мені не потрібне таксі, мені потрібна зброя». Щоб захищати нашу рідну землю, наш український народ, нашу Українську Церкву. Він зробив цей рішучий вибір.

Хай же князь Володимир, святий князь Володимир сьогодні береже нашу землю Українську, нашу державу Українську, нашу Церкву Православну Українську, яку заснував він, заснував Бог його рішучим вибором. Хай князь Володимир молиться сьогодні за нас і укріпляє своїми молитвами перед Господом наших воїнів, Героїв Українських. Хай князь Володимир вимолить у Господа Бога щасливе майбутнє для своєї держави, нашої рідної України. Молитвами святого князя Володимира буде світле і щасливе майбутнє в нашого народу, в нашої України, в нашої Української Православної істинно канонічної Церкви.

Боже благословення на всіх вас!».

Comments are closed