Можна закатувати і вбити тіло, але ніхто не зможе вбити нашу душу. Ми маємо триматися світла!

У цю світлу неділю настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафіян з такою проповіддю:

«Во ім’я Отця і Сина, і Святого Духа! Амінь!

Улюблені во Христі браття і сестри, цю неділю, цю службу Божу було дуже важко служити мені. Кожного разу, читаючи молитву, в мене перед очима стояли діти, діти для нас дорослих, старшого покоління. Воїни, Герої і воїни полонені над якими жорстоко познущалися нелюди, фашисти російські. І ці знущання вони знімали на відео. І декілька днів назад виклали в інтернет страшне, криваве відео. Це страшно…

Я згадав, декілька тижнів назад нас обурювало те, що коли обмінювали наших українських полонених на російських полонених, ми бачили, ми всі тоді яскраво бачили відеокадри, де російських військовополонених відгодованих, як на курорті, обмінювали на наших знеможених і покалічених хлопців. Сьогодні нам показали ще страшніші кадри, кадри на яких просто розчленовують наших дітей, воїнів Героїв.

Звичайно це не дає спати і збурює наші душі. І саме про наші душі, не про нелюдів, що про них говорити, хай їх судить Бог. А Божа кара неминуча і Божа кара буде страшна. Я сьогодні хочу поговорити про нас з вами. Адже те, що відбулося там в Оленівці – це стосується кожного з нас, кожного українця.

Я почну здалека. Іде війна, війна добра і зла, воїнів світла і воїнів нечисті, сатанинської армії з армією світла, з армією Бога. І ми всі прекрасно розуміємо хто воїни сатанисти сьогодні. Вони прикриваються іконочками, можливо хрестиками, але, коли ми побачимо їхній головний храм військовий, ми зрозуміємо, що то не храм Іісуса Христа, то храм сатани. Ви думаєте, вони цього не розуміють? Ви думаєте, вони вірять у те, що вони «асвабадітелі»? Ні, вони прекрасно розуміють, що вони сатанисти і загарбники, фашисти, рашисти. І їм потрібно вбити не тільки наше тіло, їм потрібно вбити наші душі.

З 2014 року ми знали, що над нашими військовополоненими хлопцями знущаються і калічать їх, але нам цього не показували. Нас в Україні тут ми можемо говорити, що хочеш і коли хочеш, і написати в інтернеті, що ти хочеш. Там в росії так немає. І якщо це відео з’явилося в інтернеті, значить не просто так вони виклали це відео. Багато говорять – вони нас хочуть залякати, але в мене інша думка. Вони хочуть убити цим відео наші душі, бо їм мало вбити наше тіло, їм треба знищити нас і духовно.

І дуже багато я чую сьогодні – і ми повинні так само робити з їхніми військовополоненими. Повірте, вони цього і хочуть, бо їм не шкода своїх дітей. Але вони хочуть, щоб ми стали такими, як вони.

Сьогодні нам допомагає не тільки весь світ, сьогодні нам допомагає сам Господь Бог, бо ми стоїмо на світлі правди, добра й істини. Коли ми почнемо поводити себе так, як вони, коли ми почнемо робити те, що вони витворяють, повірте, від нас відвернеться не тільки світ, від нас відвернеться і сам Бог. Ми заплямуємо наші чисті душі. Вони цим відео саме того і хочуть, щоб ми почали творити те, що вони творять. І тоді вони скажуть – так вони ж такі самі, хахли такі самі, як і ми. Але ми інші.

І як розказували мені воїни, хлопці на сповіді – ми копаємо окопи для себе, а недалеко біля цих окопів копаємо могилки для цих орків і ставимо на цих могилках православні хрестики. Бо в наших хлопців жива душа. Можна закатувати і вбити тіло, але ніхто не зможе вбити нашу душу. І наші хлопці воюють із Божою допомогою. Матінка Божа покриває їх своїм Покровом. І скільки хлопців приходять і кажуть – ми читаємо молитви, кожного ранку наш командир вистоює нас і ми всім строєм читаємо молитву.

Ми з Богом! І тримаймося Бога!

Все те, що витворяє наш ворог, повірте, це від злоби і безсилля. Вони розуміють, що воюють зі світло, із правдою. І від цього безсилля, від цього розуміння вони виливають цю злобу і ненависть, цю сатанинську і диявольську ненависть на увесь світ і на нас з вами, на українців.

Але як би не лютувала темрява, світло завжди перемагає, ми знаємо це. Як би не холодив холод взимку, ми знаємо, приходить весна і холод тікає. Як би не лютувало зло, добро завжди переможе, ми віримо в це. Тримаймося добра і світла і ми переможемо!

Хай Господь Бог укріпить вас у цій вірі!

Боже благословення на всіх вас!».

Спаси Господи!

Comments are closed