Ось так разом ми отримаємо від Бога спасіння, спасіння духовне, спасіння нашої України від безжалісного ворога

У цю світлу неділю настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафіян з такою проповіддю:

«Во ім’я Отця і Сина, і Святого Духа! Амінь!

Улюблені во Христі браття і сестри, сьогодні ми чуємо в святій Євангелії, як молодий юнак, молода людина запитує у бога – як спастися.

Сьогодні в час випробувань, коли на нашій землі точиться жорстока війна, коли безжалісний воріг прийшов на нашу землю, щоб убити нас як українців. Особливо для тих, хто знаходиться сьогодні на передку, там, де бомблять, виникає питання – як спастися? І я думаю, що тисячі людей сьогодні взивають до Бога про спасіння. Уявіть собі, Буча, Маріуполь й інші міста, скільки людей взивали до Бога про спасіння, як спастися в духовному, тілесному плані?

І перш за все, я акцентую увагу на словах Господа нашого Іісуса Христа, Який каже нам сьогодні: «Що не можливо людям, можливо Богові». Перш за все, покладаємось ми на Бога.

І згадаємо, коли кругом Ніжина стояли тисячі загарбників, кажуть під Ніжином було 70 танків. І спасіння було тільки від Бога і Господь врятував нашу чернігівську землю і нас, святий Ніжин, який наповнювався у ці дні молитвою, нашими молитвами й інших православних, віруючих людей. Що не можливо людям, можливо Богові – це найбільша надія на спасіння.

Господь відповідає ще юнакові: «Виконуй заповіді й цим спасешся». Молимося ми сьогодні і дотримуємося заповідей Божих, щоб спасіння прийшло до нас з вами, й на нашу Українську землю і в Українську Церкву.

Але цього було мало юнакові, тоді Господь говорить йому: «А хочеш бути досконалим, роздай своє майно і йди за Мною». Ми можемо спастися, але можемо біти і досконалими. І сьогодні я згадую з трепетом у душі скільки таких новин по всій Україні, коли пенсіонер продав свою квартиру і віддав на користь Української армії. Тут у Ніжині один пенсіонер розповідав мені: «Та для чого мені старенькому вже машина, віддав на армію». Скільки цих прикладів ми бачимо біля нашої церкви, коли, наприклад, матушка збирала на один тепловізор, який коштує 70 тис. грн., і так випадково зібрала на два, бо люди скинулися. І сьогодні силами наших прихожан куплено дві машини, які вже скоро будуть на українській землі для потреб ЗСУ. Це ваші кошти, це ваші пожертви.

І сьогодні щодня з ранку до вечора на подвір’ї нашої церкви ми плетемо сітки. І сплели вже більше, як 10 тисяч квадратних метрів маскувальної сітки для наших воїнів. Це все теж жертва праці, часу. А скільки вже продуктів і смаколиків напекли наші дівчата, а скільки військового одягу і теплих речей приготовано для наших воїнів. Це все те, про що говорить Господь – будьте досконалими, віддайте для свого спасіння на потреби армії і йдіть за Мною.

Ми гуртом спасаємо нашу Україну, один одного і саме в цьому наша перемога!

В перший день війни, коли я побачив сотні людей, які тягнулися до храму. Коли наш храм отут в цій церкві був наповнений людьми. Всі трудилися на перемогу. Щоб ви зрозуміли, повна церква людей, а ось тут вже перед іконостасом дівчата ще підстилки у взуття вирізали, бо вже в церкві і на вулиці місця не було. Отак разом ми отримаємо від Бога спасіння, спасіння духовне, спасіння нашої України від безжалісного ворога, загарбника.

Ось так разом ми отримаємо і досконалу державу Україну, досконалі християни збудуємо досконалу Христову церкву на нашій Українській землі. І з вірою в серці, з любов’ю до Господа нашого Іісуса Христа отримаємо і духовне спасіння.

Так разом в боротьбі, у праці, в молитві до ПЕРЕМОГИ!

Боже благословення на всіх вас!».

Спаси Господи!

Comments are closed