Поряд з нашими українськими воїнами стоїть Архистратиг Божий Михаїл, що розсікає російську орду своїм вогняним мечем

19 вересня у свято Чудо Архистратига Михаїла настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до прихожан з такою проповіддю:

«Во ім’я Отця і Сина, і Святого Духа! Амінь!

Улюблені во Христі браття і сестри, сьогодні ми, вся Православна Церква молитовно згадуємо Чудо Боже, Чудо Архистратига Божого Михаїла у спасінні храму від розрухи. В древньому місті Хонах був храм до якого тягнулися люди і де вони зцілювалися, отримували Божу допомогу. Язичники, безбожники вирішили знищити храм і направили потоки гірської річки на цей храм. Молитвами простого паламаря явився перед храмом Архангел Михаїл із своїм вогненним мечем розсік скалу і вся вода пішла під землю і храм залишився цілий.

Щоб ми уявили собі, що це таке, згадайте ще декілька років тому показували нам як у Карпатах із гір летить вода і змиває все на своєму шляху. це страшна сила.

Сьогодні така страшна сила прийшла на всю нашу землю. Страшна сила, яка хотіла змести з лиця землі Україну як таку і знищити нас українців, як націю, як народ. Тисячі танків, сотні крилатих ракет прилетіли на нашу землю. Приїхали, прийшли топтати нашу землю, вбивати наших людей, дітей, знущатися над нашими дівчатами. І звалося, не буде спасіння нам з вами, але Господь уберіг нас.

І я вірю, що Архангел Михаїл – Воїн, Архистратиг Божого Війська теж допомагав нам. Щоб зрозуміли ми, і сьогодні російська, загарбницька армія вдвічі перевищує нашу армію по силі, по техніці, по кількості озброєння і солдат. І нічого зробити не можуть. А тоді пів року назад в 10 разів було більше їх. Пів року назад ми пам’ятаємо, як це було, коли прилітали і в Ніжин крилаті ракети, гинули наші хлопці, найкращі, захисники. І тоді ми молилися день і ніч, молилися тільки з вірою у Бога і в захист Божого Архистратига Воїна. Наші воїни стали на захист нас з вами, дуже багато наших воїнів поклали життя своє за мир у ніжинському небі, й на ніжинській землі. І я вірю, що поряд із нашими воїнами стояв Воїн Ангел Архистратиг Божий Михаїл, бо це тільки чудо врятувало нашу землю від того, що було в Бучі, в Ізюмі й в інших містах загарбаних, що були під окупацією і сьогодні під окупацією. там сотні закатованих, замучених людей. А під Ніжином, кажуть, у селі Велика Дорога стояло 70 танків. 70 танків… уявіть собі скільки це!

Божа сила, захист Архистратига Божого Михаїла врятував Ніжин, нас ніжинці, наш храм Покровський. Сьогодні я вірю в те, що Божа сила і сила Архистратига Божого Михаїла захищає і нашу Україну.

І невблаганна, жорстока орда заполонила східні і південні терени нашої землі, але наші воїни сміливо йдуть у бій і відбивають нашу землю. Наші воїни під Покровом Божої Матері з захистом Архимтратига Божого Михаїла здобувають перемогу за перемогою. Хіба це не Божа допомога, хіба це не управління Архистратига Божого Михаїла? Це є чудо, сучасне чудо Архистратига Божого Михаїла. Адже, що таке чудо? Це те, що не вкладається у рамки людського розуміння. Коли вистояла Україна.

Я трішки повернуся, пам’ятаєте, як казали, що Україну захоплять за три дні, і це казали не тільки росіяни, весь світ був впевнений в цьому. Сьогодні вже пів року і ніхто, і ніщо не може зробити з нами українцями. Це не вкладається в голови воєначальників, загарбників і тих, навіть, хто нам допомагає. Вони не розуміють, як так може бути. Це Боже чудо, це чудо Архистратига Божого Михаїла.

Вся наша земля стала храмом для прославлення Господа нашого Іісуса Христа. Вся наша земля, весь народ наш став разом для прославлення Пресвятої Богородиці і Її Покрову. І Архистратиг Божий Михаїл своїм вогненним мечем розсікає сьогодні цю безжалісну орду рашиських загарбників. Ми віримо в це, з цією вірою сьогодні молимося, трудимося, боремося і перемагаємо, і сьогодні святкуємо.

Святий Архистратиже Божий Михаїле дякуємо тобі за твоє чудо, за твою допомогу.

Боже благословення на всіх вас!».

Вітаємо з іменинами двох отців Михаїлів, що сьогодні правили разом у Покровському храмі святу літургію. Многая і благая літа!

Comments are closed