Орда російська, як стадо свиней, одержимих духами нечистими, потоне у водах Дніпра

У цю світлу неділю настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафіян з такою проповіддю:

«Во ім’я Отця і Сина, і Святого Духа. Амінь!

Дорогі во Христі браття і сестри, декілька тижнів назад я хотів поговорити з вами про те у чому звинувачують сьогодні російські окупанти нас українців – в сатанізмі. Але не вийшло, бо була інша тема не підходяща. Сьогоднішнє Євангеліє про вигнання Господом нашим Іісусом Христом бісів, саме за себе говорить про те, щоб поговорити на тему сатанізму.

В чому тільки не звинувачували нас, як тільки не обзивали нас, ми були і нацистами і бандерівцями. І ось останні тижні, коли вже ну все вичерпали, почали звинувачувати українську націю, наш український народ в сатанізмі. Російські окупанти виправдовують самі себе в тому, що вони прийшли на українську землю боротися із сатаністами. Ми з вами, виявляється, сатаніти…

І над цим треба задуматися. Де темрява, де світло, де добро, де зло, де є любов, Божественна любов і де її немає? Чи є любов, Божа любов у тих, хто прийшов на чужу землю з танками і автоматами, крилатими ракетами і бомбами, знищуючи місцевих жителів. Я думаю, як би вони себе не виправдовували, немає там любові. І більше того, якщо вони приходять грабують, знущаються над людьми, насилують людей місцевих.. Там немає любові.

І є велика любов там, де захищають своє рідне, волю, де захищають свою землю, свою віру, свою церкву. Там є любов, любов між нами українцями, де ми плечем стали один до одного. А там, де є любов, там є Бог.

Так, сьогодні в Україні дуже багато різних конфесій християнських і не християнських. Але чи чули ви десь ненависть один до одного? Ні! Буває ми перед виборами в чомусь не згідні один з одним, але все це без ненависті і без зла. І коли на нашу землю прийшов окупант, всі як один стали на захист своєї землі, у загальній любові один до одного. І коли перші дні ми читали молитви, Псалтир читали протестанти приходили до нашої церкви, щоб разом із нами почитати Псалтир, Святе слово до Бога, до Господа нашого Іісуса Христа. А адвентисти сьомого дня ще донедавна привозили мішками хліб нашим людям і тим дівчатам, що в’яжуть сітки. Бо ми єдині в любові, а Бог є любов, написано в Біблії.

І в той же час на нашу землю прийшли нелюди, які в перші ж дні вбивали і грабували, і розстрілювали, палили церкви, святі храми. У другий день війни під Києвом вони розстріляли нашого священика просто так, ні за що. Він їхав машиною від своїх прихожан ,зупинився на обочині, вийшов, щоб бачили, що це священнослужитель з хрестом на грудях. Його жорстоко розстріляли. Вони бачили, що людина в рясі, вони бачили, що на його грудях православний хрест і можливо саме це і спровокувало їх до вбивства. Як назвати це? Це і є сатанізм. Це і є дух нечистий, який сидить в людях і в тих землях, і в тому народі. І саме тому вони сьогодні будують храми на яких золотий хрест, але храм цей у кольорах болота. Їх військовий храм недавно побудований і пофарбований у колір болота. А втому храмі найбільша святиня – це фуражна Гітлера, я не жартую, це правда. Найбільша святиня… А на іконах Сталін, путін і такі як вони, це їхні святі.

Нещодавно ліквідували наші хлопці Стремоусова в Херсоні, так от перша новина після його смерті, новини з Москви: «Цю людину треба канонізувати». І навіть ікону вже намалювали… Які святі, така у них і віра.

Але світло Христової любові завжди сильніше від темряви зла і ненависті. І Господь Бог сьогодні показує, що буде із тим злом, яке прийшло на нашу землю. Як стадо свиней кидається із кручі у воду, сьогодні стадо орків на днях кидалися у води Дніпра, тікаючи від наших воїнів, від світла Божої любові, від світла наших воїнів. Темрява розбігається. Орда, страшна орда люті та ненависті, сатанізму і темряви прийшла на нашу землю. Але світло Божої любові, світло Божої благодаті розжене цю темряву. І ця орда, як стадо свиней, одержимих духами нечистими, потоне у водах Дніпра. Як писав ще наш великий пророк Шевченко: «І понесе в Дніпро кров ворожу до Чорного моря». І там у Чорному морі потонуть останні вороги Божі, вороги України, вороги Української Церкви, наші з вами люті ненависники.

Так буде, бо ще так не було, щоб темрява перемогла світло. Ми віримо в це, з цією вірою молимося, трудимося, боремося і перемагаємо! Разом до перемоги!

Боже благословення на всіх вас!».

Спаси Господи!

Comments are closed