У храмі святої Покрови прочитали лекцію «Порядок дій та правила поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів»

Береженого Бог береже – у цей складний час не можна забувати про безпеку. У нашій Чернігівській області та в нашому Ніжинському районі ще багато вибухонебезпечних предметів, які несуть загрожу життю. Тому нехтувати правилами безпеки не можна.

На цю тему сьогодні, 13 листопада, у храмі святої Покрови з коротенькою лекцією «Порядок дій та правила поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів» виступили Валерій, Костянтин і Артем, які працюють у гуманітарній міжнародній організації «The HALO Trust», що займається гуманітарним розмінуванням.

Людям розповіли, які вибухонебезпечні предмети можна зустріти в Ніжинському районі, види вибухонебезпечних предметів, правила поведінки вразі виявлення вибухонебезпечних предметів тощо.

Основні і загальні правила – це:

  • Не піднімати, не забирати підозрілі предмети (вибухівка може бути захована навіть у дитячій іграшці, чи книжці);
  • Помітивши снаряд, гранату чи інший вибухонебезпечний предмет, потрібно відійти на безпечну відстань і зателефонувати на номери 101 чи 112;
  • Зважати на таблички з надписами «ОБЕРЕЖНО МІНИ», не заходити на територію за табличкою. Якщо все ж таки ви опинилися на мінному полі, краще не рухатись, стояти на місці і телефонувати на номер 101 чи 112. Якщо з собою не брали мобільний телефон, голосно кличте на допомогу, але ні в якому разі не йдіть зі свого місця.
  • Небезпечними місцями є: руїни, покинута техніка, колишні блокпости, густа рослинність, пошкоджені дороги і ділянки зі знаками «МІНИ».

По закінченню лекції, всім присутнім представники міжнародної організації роздали листівки і зошити.

Отець Михаїл благословив гостей і подарував іконочки.

Тож бережімо себе і молімося Богу за нашу перемогу!

 

Comments are closed