Божественна літургія в Катерининському соборі Чернігова з нагоди престольного свята

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 7 грудня 2022 року, в день вшанування пам‘яті святої великомучениці Катерини і преподобного Меркурія Чернігівського, очолив Божественну літургію у Катерининському кафедральному соборі міста Чернігова.

Предстоятелю помісної Української Православної Церкви співслужили архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, керуючий єпархією архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій та духовенство Чернігівської єпархії.

За богослужінням також молилися захисники Батьківщини, голова Чернігівської обласної військової адміністрації В‘ячеслав Чаус та віряни.

Після прочитання Євангелія Його Блаженство виголосив першосвятительське слово проповіді.

На урочистому богослужінні співслужив і настоятель храму святої Покрови отець Михаїл. З Ніжина парафіяни вирушили в паломницьку поїздку до Чернігова на свято великомучениці Катерини.

Наприкінці урочистого богослужіння Предстоятель освятив ікону на честь святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії, а також на честь святих жінок-мироносиць. Блаженнійший владика спільно з архієреями та вірними приклався до чесних мощей преподобного Меркурія Чернігівського, ігумена Бригинського.

Предстоятель Православної Церкви України також нагородив Благословенною грамотою з відзнакою голову Чернігівської ОВА В’ячеслава Чауса, Благословенною грамотою з відзнакою генерал-майора Віктора Ніколюка, керівника управління туризму та охорони культурної спадщини Людмилу Замай, а також – медалями за любов і жертовність до України військовослужбовців Батюка Дмитра та Радіонова Артема.

Архієпископ Євстратій від імені громади висловив вдячність Блаженнійшому Митрополиту Епіфанію за Першосвятительський візит, за молитву та духовну опіку й підніс просфору та букет квітів.

Завершилося богослужіння уставним многоліттям.

За матеріалами Пресслужби Київської Митрополії
Української Православної Церкви (ПЦУ)

Comments are closed