Собор Пресвятої Богородиці: моліться за наших воїнів і не забувайте дякувати Богові

 

У цю світлу неділю настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафіян з такою проповіддю:

«Во імʼя Отця і Сина і Святого Духа! Амінь!

Улюблені во Христі браття і сестри, сьогодні другий день Різдва Христового свята Православна Церква молитовно згадує Діву Марію. Діву, яка народила нам Бога Господа нашого Іісуса Христа. З юних літ прийняла в серце своє тривоги і страждання, болі і печалі, народивши Бога в бідних яслах. Знову ж таки, прийняла тривогу і тікала від страшного Ірода і його воїнів в далекий Єгипет. Уявляєте собі важку дорогу на осляті з маленькою, грудною дитиною і коли тебе переслідують воїни. Там на чужині, там не так як сьогодні приймають біженців і забезпечують усім, а в тривогах і бідах пройшло дитинство Господа нашого Іісуса Христа. І материнські молитви звучали над Ним і оберігали Немовля, Божественне Немовля. Повернувшись на батьківщину, знову поїхали не в рідну домівку, а в Назарет, щоб не зазнати переслідувань. Важка доля, материнська доля Діви Марії.

Сьогодні, згадуючи Діву Марію, ми розуміємо, що така ж сама важка доля сьогодні кожної матері, яка народжує в Україні, народжує під кулями і крилатими ракетами. Коли бомби і снаряди летять не у військові обʼєкти, а по пологових будинках. І це страшно.

Сучасні Іроди переслідують Богомладенця і сьогодні. Сучасні воїни ірода топчуть нашу святу землю, вбиваючи, ґвалтуючи і грабуючи наших матерів і дітей України. Прийшов цей страшний час і ми згуртувалися у боротьбі із сучасним іродом і воїнами його. І найважливіше, в молитві, бо бачили, читали ми сьогодні, що коли звучить сердечна молитва до Господа, як молився сьогодні сліпий від народження: «Хочу бачити». І Господь сказав одне слово: «Прозрій». І він прозрів, побачив світло і пішов за Богом. Сьогодні одним словом Господь Бог, Божим словом може очистити і нашу землю від скверни окупанта, від новітнього ірода й іродів, які сьогодні по всій землі Українській проповідують безбожний, сатанинський «рускій мір», кровавий «рускій мір».

Але важливий ще один момент, коли народ побачив як прозрів чоловік, написано – весь народ прославив Бога. Очистилася від окупанта чернігівська земля, харківська земля, Херсон очистився, ми маємо надію, що всі Українські землі будуть очищені від новітніх іродів. Але чи маємо ми сьогодні духовний поклик, щоб прославити Бога, щоб подякувати Богові?

Сьогодні ще продовжується війна, і я закликаю кожного українця – моліться за воїнів. Є такі люди, які кажуть, що молитва непотрібна. Ви запитайте тих, хто під «ковровими» бомбардуваннями, хто під обстрілами, запитайте наших воїнів і вони звідти, з окопів взивають: «Моліться за нас!». Люди, українці, моліться за наших воїнів, я закликаю кожного українця.

Очистивши нашу землю від скверни, дякуймо Богові. Хай наша молитва поєднується з подякою, а подяка – з молитвою. І тільки так ми очистимо нашу землю, наші церкви православні українські від скверни «руского духа». Очистимо наші душі й прославимо Господа нашого Іісуса Христа, Діву Марію і Її молитовний Покров за Україну, за наших воїнів, за нас з вами.

Боже благословення на всіх вас!»

Спаси Господи!

Comments are closed