Свято Благовіщення: всі українці чекають доброї новини про ПЕРЕМОГУ!

У велике свято Благовіщення Пресвятої Богородиці настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафіян з такою проповіддю:

«Во імʼя Отця і Сина і Святого Духа! Амінь!

Улюблені во Христі браття і сестри, сьогодні я вітаю вас зі святом, адже весь Православний світ, весь Всесвіт сьогодні святкує Благовіщення. Ангел Господній приніс Діві Марії, а через Неї і всьому людству і нам з вами, благу вістку, добру новину про Спасіння, про те, що Вона народить Бога Спасителя світу.

Як ніхто у світі, як ніколи раніше сьогодні ми українці розуміємо глибинний зміст цього свята, бо ми з вами сьогодні з дня на день, кожної хвилини віримо, надіємося і чекаємо, чекаємо на добру новину, на добру звістку. І, напевно, всі сьогодні розуміють якої новини, якої звістки ми сьогодні чекаємо. Ми чекаємо ПЕРЕМОГИ, перемоги добра над злом, світла над темрявою, перемоги нас українців, України над безжалісними нелюдами-московитами, які прийшли на нашу землю з автоматами, з танками і крилатими ракетами.

Але, що таке перемога для нас християн? Якої перемоги чекаємо ми з вами? Бо слово «перемога» можна трактувати по-різному. Росіяни розуміють по-своєму «перемогу», навіть ті українці, що чекають «асвабадітелей» теж розуміють по-своєму слово «перемога». Але перемога істинна, справжня, справедлива перемога не така, як уявляють наші вороги.

Ангел Господній благовіствує Діві Марії перемогу світла над темрявою, благовіствує, що прийде істинне Світло на землю і розсіє темряву. Прийде Добро, істинне добро, Вона народить це Добро, цю Істину, це Світло. Добро, істина і світло розсіють усяку темряву на землі. Саме про таку перемогу і ми з вами мріємо. Бо розуміємо ми, захищаючи своє рідне, свою землю, що світло правди й істини на нашому боці. І світло правди й істини повинне перемогти зло й ненависть. Саме такої перемоги ми з вами чекаємо.

Я не політик, щоб зараз визначати границі цієї майбутньої перемоги, я не воїн там на передовій і не можу зараз сказати, але розумію, що кров ллється, а кров людська не водиця. І скільки буде коштувати ця перемога. Але я, як священник, хочу сказати, що наша перемога повинна принести результат духовний, щоб після перемоги там, де утвердиться наша істина і наша правда, світило світло Божої любові. Щоб ми позбулися тієї ненависті, яку сіяли московські нелюди на нашій землі, розділяти наш український народ. Щоб ми позбулися тієї сатанинської ідеї «рускава міра». Щоб ми очистилися від усякого зла і ненависті. Як священник, як духівник я маю сказати, що сьогодні ми мріємо про перемогу, але ця перемога повинна бути перемогою Бога на нашій землі, в наших душах і в нашій державі. Перш за все, перемогою Бога, щоб ми, щоб наші діти, внуки і правнуки жили у великій, світлій, багатій і духовній державі. Щоб ми більше ніколи не знали цього горя, біди і кровопролиття, щоб ми на нашій Українській землі в Українській державі Українською мовою в Українській церкві, в єдиній Помісній Українській Церкві ще многая літа славили Господа Бога нашого Ісуса Христа і Пресвяту Богородицю, Якій Ангел Господній несе сьогодні добру вістку.

Ми з вами теж чекаємо доброї новини, молимося і віримо, трудимося і боремося і наближаємо цей день доброї новини, доброї новини про ПЕРЕМОГУ!

Боже благословення на всіх вас!».

Comments are closed