Троїцька поминальна субота: молитовно згадаємо всіх дітей, яких убили московські загарбники

У Троїцьку поминальну суботу настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафіян з такою проповіддю:

«Во імʼя Отця і Сина і Святого Духа! Амінь!

Улюблені во Христі браття і сестри, свято Сходження Духа Святого, свято Сходження Святої Трійці вважають днем народження Христової Церкви на землі. Але не просто нашої Церкви, церкви живих, Христова Церква у віках і члени Христової Церкви і мертві, і ми живі, і навіть ще ненароджені, всі ми єдині у Господі нашому Ісусі Христі. І всі ми живі перед Богом, саме тому ми починаємо святкування із поминання наших померлих, всіх від віку померлих православних християн, всіх, хто увірував у Господа нашого Ісуса Христа і Його спасительну місію на землі, і в аду, і у вічності.

Сьогодні ж дні важкого випробування нашого народу, я хочу згадати наших дітей. Буквально три дні назад ми святкували День захисту дітей, і в цей день прилетіла з росії ракета і вбила дитину в Києві, в центрі столиці нашої. Такий «подарунок» в День захисту дітей нам українцям. Сьогодні, згадуючи всіх від віку померлих, молитовно згадаємо вже сотні, напевно тисячі дітей, наших українських дітей, які постраждали, які убиті були руками «асвабадітєлєй», а насправді загарбників. Тих, хто задумав знищити нас українців як націю, знищити нашу віру, віру у Христа. Знищити нас і стерти з української землі, а, знищуючи українців, звичайно, перш за все, знищують, убивають, убивають наших дітей.

Господь заповідає нам із хреста: «Прощайте, прощайте ворогів ваших». Сьогодні в поминальний день згадаймо всіх дітей, українських дітей убієнних безжалісними загарбниками-росіянами, які прийшли вбивати нас на нашій землі. І скажу те, що важко зрозуміти. Згадаймо і прощаймо наших ворогів, бо так заповідав нам Господь. Але прощати – це не означає впускати і знову дозволяти вбивати себе ,вбивати дітей наших. Прощати – це не значить, що вони самі себе простять. Уявіть собі, пройде час, коли там у світі Духовному ці убієнні діти, душі їхні зустрінуться із своїми вбивцями. Як ті вбивці дивитимуться, що ті вбивці будуть відчувати, коли будуть заглядати в очі дітей, яких вони убили, ґвалтували, грабували. Чи самі себе вони сьогодні прощають, чи задумуються вони над тим, що вони роблять.

Бог милостивий, Бог, як сонце просвічує і зігріває всю землю і кожного на цій землі. Але той, хто полюбив темряву не відчуває тепла сонячного, воно обпалює його. Той, хто полюбив темряву не любить світла, світло осліплює його. Вони самі себе сьогодні осліплюють, вони самі себе сьогодні осуджують. І Божа любов зігріє нас з вами, Божа любов зігріє всіх померлих, всіх убієнних дітей наших. І Божа любов своєю любовʼю спалить тих, хто не відчуває любові, хто сьогодні наповнений, переповнений злобою і ненавистю. Такий Закон Божий.

Сьогодні згадаймо, молитовно згадаймо всіх дітей наших убієнних, невинно убієнних московськими загарбниками. Сьогодні молитовно згадаймо всіх воїнів, які, захищаючи наше мирне небо, поклали життя своє за наше майбутнє, за майбутнє наших дітей. Сьогодні згадаймо молитовно від віку убієнних російськими окупантами, а їх тисячі, мільйони: Крути, Батурин і це тільки те, що поряд з нами. Батурин спалили і залили кровʼю тільки за те, що вони батуринці були українцями. Кажуть, що Сейм був червоний від української крові.

Всіх від віку померлих сьогодні загадаємо, помолимося за упокоєння їхніх душ. І з вірою в те, що Господь сьогодні з нами, будемо жити, молитися, боротися, перемагати і святкувати Святу Трійцю і перемогу, нашу перемогу, перемогу добра над злом!

Боже благословення на всіх вас!».

Спаси Господи!

Comments are closed