Предстоятель Епіфаній освятив храм на Чернігівщині

10 червня 2023 року Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершив освячення храму на честь Святителя Миколая Чудотворця села Парафіївка та Божественну літургію у ньому.

Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Чернігівський і Ніжинський Антоній, настоятель храму протоієрей Василь Момоход та запрошене духовенство.

Наприкінці богослужіння Блаженнійший владика подякував громаді за прийняте рішення долучитися до помісної Української Церкви та відзначив благодійників і меценатів церковними нагородами.

«Ви прийняли вольове рішення долучившись до Православної Церкви України. Тож сьогодні ми маємо радість спільної молитви і освячення цього прекрасного храму. Та найбільшою і найкращою прикрасою храму є віряни. І коли ви будете сюди ходити, збиратися і молитися, то храм по справжньому житиме, а ви черпатимете тут життєдайну благодать Божу», – підсумував Митрополит Епіфаній.

Після відправи біля місцевого меморіалу відбулася молитва за спокій душ полеглих захисників Батьківщини.

За інформацією Пресслужби Київської Митрополії

Української Православної Церкви (ПЦУ)

Comments are closed