Шукайте, перш за все, Царства Небесного: сьогодні нам важливо зберегти нашу душевну чистоту

У цю світлу неділю настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафіян з такою проповіддю:

«Во імʼя Отця і Сина і Святого Духа! Амінь!

Улюблені во Христі браття і сестри, Господь Бог наш Ісус Христос сьогодні звертається до кожного з нас, хто вірує в Нього: «Шукайте, перш за все, Царства Небесного і правди його, все інше докладеться вам. Не турбуйтеся, що ви будете їсти чи пити сьогодні, чи в що одягатися сьогодні». І я додам від себе сьогоднішнє наше найбільше бажання – не турбуйтеся про перемогу, Бог є нашою перемогою! Бог наш Ісус Христос, розіпʼятий на хресті на Голгофі, помер і воскрес у третій день, коли вже каменем було запечатане Його тіло, і цим переміг усяке зло.

Сьогодні в Україні іде жорстока війна, гинуть наші воїни, які захищають нашу молитву і наше життя. Гинуть мирні люди від ракетних обстрілів, гинуть наші діти. І, звичайно, для нас найбільше сьогодні побажання перед Богом – це перемога. І ми не можемо не турбуватися про це. Але поряд з цим я закликаю кожного з вас і наших воїнів – турбуймося, перш за все, про правду Царства Небесного, бо це заповідає нам Бог у ці страшні години випробувань.

Правда завжди перемагає, навіть тоді, коли задавалося б кінець і сонце потемніло і завіса храму роздерлася і Бог помер на хресті, все одно перемагала правда. І сьогодні, коли здається, що кінця краю не буде потоку людської крові і стражданням людських на нашій землі в Україні, віруймо і довіряймо Богові нашому, Який переміг темряву і зло Своєю смертю і Воскресінням, що і нам Він допоможе. І ми переможемо, бо правда, правда Царства Небесного на нашому боці.

Ми не ідемо на чужу землю, ми не загарбуємо чужі землі і не розвалюємо чужі життя, ми захищаємо своє і в цьому є наша правда. Ми не бомбимо мирні поселення і мирних людей, ми тільки захищаємось від крилатих ракет, які летять на наші дитячі садочки і пологові будинки. І в цьому наша правда. Ми не бужуємо зла нікому в цьому світі, навіть ворогам нашим. Ми говоримо сьогодні – Господи, суди їх по справедливості Твоїй. І в цьому наша правда. Ці нелюди, які прийшли на нашу землю, покидають своїх померлих і наші хлопці хоронять їх, говорив один воїн: «Ставимо хрестики на їхніх могилах». І в цьому наша правда. Ми беремо полонених і вони йдуть з українського полону, як з курорту, задоволені і відгодовані, а наші полонені повертаються з росії замордовані і покалічені. І в цьому наша правда.

З правдою, з істиною, з істиною і правдою Царства Небесного, про яку говорить сьогодні Бог, ми переможемо, хай не буде в цьому сумніву. А зло, яке вирує сьогодні там на росії, уже починає само себе зʼїдати, що навіть незрозуміло, що там відбувається. Бо зло завжди таке, коли зло безсиле перед добром, воно саме себе починає зʼїдати. Наше ж око чисте, наші душі чисті, наша Церква, Церква Українська Православна чиста від зла і ненависті. З нами Бог, зрозумійте народи! З нами Бог і саме тому ми не переможні. З нами Бог і тому ми віримо, що Господь Бог допоможе нам у всьому, що перераховує сьогодні Він – і одяг, і їжа. І зброя в наших руках, і наша сила духу – все це від Бога і з Богом ми переможемо.

Найважливіше сьогодні зберегти цю чистоту, чистоту душевну. А коли буде чиста душа, буде сміливе серце і міцна рука у наших воїнів. І буде наша перемога!

Боже благословення на всіх вас!».

Спаси Господи!

Comments are closed