Сьогодні Господь каже кожному з нас: ви дайте хліба нашим воїнам, ви моліться за наших воїнів

У цю світлу неділю настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафіян з такою проповіддю:

«Во імʼя Отця і Сина і Святого Духа! Амінь!

Улюблені во Христі браття і сестри, Господь Бог наш Ісус Христос сьогодні нагодував пʼять тисяч народу, не рахуючи дітей і жінок, пʼятьма хлібинами. Читаючи чи слухаючи ці слова, сьогодні подумалося мені – от так би нам, коли ми готуємо передачу нашим воїнам на Схід. Щоб приготували один автобус і нагодували кожного воїна, кожного, хто стоїть сьогодні там на передовій, покладає життя своє заради нас з вами.

Але в цьому є велика мудрість, перш за все, ці люди прийшли до Бога не для того, щоб наїстися. Ці люди прийшли до Бога, щоб послухати Його слово Боже, істинну, правду. Пройшли велику відстань серед пустелі, йшли ризикуючи своїм життям, залишили вдома свої проблеми, свою роботу і пішли до Бога. І Господь нагодував їх.

Все залежить від того ради чого ми ідемо сьогодні до храму Божого. Ради чого стоять наші воїни сьогодні там на передовій. Навіть, ради чого сьогодні прийшли російські воїни на нашу землю. Ви ж розумієте, що вони оголошують себе визволителями – «асвабадітєлі», розуміючи те, що правда буде не лицемірна, правда буде поганою.

Наші ж воїни – вони Захисники. І написано в Біблії, що немає більшої любові, ніж хто душу покладе за друзів своїх. Сьогодні цю любов проявляють наші воїни і я вірю в те, що Господь Бог нагодує їх, дасть сили їм нашими з вами руками. Бо часто ми думаємо собі – ось зʼявиться Ангел, зʼявиться Бог, а тут приходить якась людина, або приїжджає до воїнів наш Віталій із передачею від нашої громади. І ми повинні зрозуміти, що оці люди і є посланці Бога! Сьогодні, коли Апостоли сказали: «Господи, відпусти їх, щоб вони пішли і знайшли собі їжу». Господь відповів: «Ви дайте їм хліба».

Сьогодні Господь каже кожному з нас – ви дайте хліба нашим воїнам, ви моліться за наших воїнів, ви підтримуйте нашу війну проти зла. Бо якщо ми не будемо молитися, якщо ми не будемо підтримувати хто матеріально, хто духовно в молитві наших воїнів, то війна знову прийде на нашу землю. І велика справа, коли воїн відчуває, що в нього є надійний тил, підкріплений Божою благодаттю і Божим словом: «Ви дайте їм хліба». Наша церква виконує цю місію. І віримо ми, що буде перемога і буде багатою наша держава, яка завжди була житницею усього світу.

Сьогодні нелюди перекривають ті хлібні каравани, обстрілюють, топлять кораблі й уже відчувається голод в усьому світі. І Господь каже кожному українцю: «Дайте їм хліба». І воздасть Господь сторицею так, що коли ми будемо давати, повірте, нам залишиться ще більше, ніж ми дали. Бо пʼять хлібів нагодували пʼять тисяч народу, а залишилося 12 кошиків. Сіймо щедро і буде щедрий урожай нашої любові, нашої благодаті. І ми будемо годувати, як Україна споконвіків годувала весь світ. Африку навіть ми годуємо, бо ми трудолюбивий народ, ми хлібороби. Але у кожного хлібороба-українця на межі стояла шабля і кожен українець в лиху годину міг захистити свою землю.

Сьогодні Господь примножує наші хліба ,а ми будемо стояти в правді й істині. Й наша молитва є підтвердженням цьому.

Боже благословення на всіх вас!».

Спаси Господи!

Comments are closed