Батальйон “Покрова”. Трудяться, моляться і борються на передовій волонтерського фронту…

З часу повномасштабного вторгнення ворога в Україну при Покровській церкві створився осередок помічників, яких згуртували настоятель церкви отець Михаїл та матушка Дарія.

З 24 лютого розпочалася титанічна робота з допомоги військовим. Нині це повноцінний волонтерський штаб, який працює 24/7. Під керівництвом невтомної матушки виконуються іноді неймовірні завдання. Невтомними руками жіночок сплетено кілометри маскувальної сітки. Навіть важко уявити скільком нашим захисникам вона врятувала життя, зберегла техніку. Нині вони справжні майстри із сіткоплетіння.

Автор: Валерій КИЧКО

«В перших днів війни під покровом Божої матері ми плетемо сітки, і так вже півтора року, — каже отець Михаїл. — Без вихідних працюють жіночки. В нас вже сформувався колектив які назвали себе «Батальйон Покрова». На сьогодні вони сплели близько 70 тис. м2 маскувальної сітки. Потреба дуже велика. В день дівчата плетуть по 100-150 м2 сітки. Останнє замовлення 14 сіток розміром 10 м на 15 м. Наші трудівниці плели день і ніч і виконали роботу в стислі роки. Ну а що за батальйон буз своєї форми. Ми довго з матушкою над цим думали й зробили сюрприз. Виготовили фірмові футболки із назвою батальйону. Допоміг нам відомий в місті волонтер Віктор Кільовий. За це йому особлива дяка”.

ОТЕЦЬ МИХАЇЛ ВРУЧАЄ ФІРМОВІ ФУТБОЛКИ

Comments are closed