З вірою, постом і молитвою допоможемо нашим українським воїнам перемогти зло

У цю світлу неділю настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафіян з такою проповіддю:

«Во імʼя Отця і Сина і Святого Духа! Амінь!

Улюблені во Христі браття і сестри, сьогодні до Господа нашого Ісуса Христа підходить батько і на колінах молить Його, щоб Господь зцілив його сина, біснуватого сина, якого мучить дух нечистий, кидає у вогонь і у воду. І Господь відповідає: «Приведіть його до Мене». Приведіть того хворого до Бога.

Сьогодні кожен з нас зі своїми проблемами прийдемо до Бога, до Господа нашого Ісуса Христа. А проблем у кожного з нас багато, у кожного з нас сьогодні своя біль і тривога, і спільна тривога – це війна, яка точиться на нашій         землі в Україні. І щодня гинуть наші діти у вогні і у воді. «Приведіть його до Мене», – каже Господь. Прийдемо ми сьогодні до бога і Господь заборонить духові нечистому. І Господь очистить нас з вами, нашу землю від тієї скверни, яка сьогодні наповнює нашу землю, від ворог-окупанта, який прийшов нечистими душами і нечистим чоботом загарбника московського топтати нашу землю і вбивати наших дітей.

Але цікаво далі, підходять до Ісуса учні Його і питають: «А чому ми не змогли вигнати того духа?». І Господь відповідає: «Цей рід нечистий виганяється постом і молитвою». Сьогодні цими словами Бог не забороняє нам захищатися зброєю там на війні, на сході, на передовій. Цими словами Господь закликає нас, учнів Його постувати і молитися. Наші діти, наші воїни стоять не на життя, а на смерть за наших онуків, за цих маленьких діточок, які сьогодні причащалися. Наша ж місія стати воїнами духовними – постувати і молитися.

Сьогодні заговини на Успенський піст і я закликаю кожного з вас – із завтрашнього дня дотримуймося посту, старайтеся більше молитися, бо наша молитва і наша віра, і наш піст підтримують воїнів там на передовій. І самі воїни приходять і кажуть: «Ви навіть не можете собі уявити, як ми відчуваємо, коли за нас моляться».

Сьогодні йде війна непросто в Україні, сьогодні йде війна по всьому світі, боротьба економічна, політична і найстрашніше – йде духовна війна між добром і злом, між темрявою і світлом. Ми на своїй землі, ми ні на кого не нападали, ми захищаємося, отже ми на стороні світла. А світло завжди перемагає темряву. Але для того, щоб світло перемогло темряву, бережіть свої душі у світлі, щоб наші душі не затьмарилися ненавистю і злом. Ми молитвою і постом, наші хлопці зі зброєю, і найголовніше – з вірою ми очистимо нашу землю від скверни «руского міра». Ми очистимо нашу землю від мін і снарядів ,ми очистимо нашу землю від окупанта. І будуть наші діти здоровими і щасливими, житимуть у віруючих, побожних і багатих родинах під мирним небом, не будуть знати вибухів і смерті. Я вірю в це, я цю віру хочу засіяти кожному з вас, кожному православному, українському християнину.

З вірою, з постом, з молитвою будемо боротися зі злом, із ненависним окупантом і перемагати усяке зло і того, хто хоче відібрати майбутнє у наших дітей.

Боже благословення на всіх вас!».

Спаси Господи!

Comments are closed