Успіння Пресвятої Богородиці: Матінка Божа молиться за Україну і за наших діток!

28 серпня у велике свято Успіння Пресвятої Богородиці настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафіян з такою проповіддю:

«Во імʼя Отця і Сина і Святого Духа! Амінь!

Улюблені во Христі браття і сестри, сьогодні Свята Православна Церква святкує день Успіння Діви Марії Пресвятої Богородиці. Для невіруючої людини це звучить трішки дивно, адже ми святкуємо сьогодні смерть людини. І як так?

Перш за все, я хочу звернути вашу увагу і нагадати, що, наприклад, за православним уставом похорон людини служиться у білих ризах, у світлих ,святкових ризах. Друге, загляньте в календар і ви побачите, що в більшості своїй, в абсолютній більшості ми святкуємо завжди смерть тієї чи іншої святої людини. І тільки три дні народження Різдво Господа нашого Ісуса Христа, Різдво Пресвятої Богородиці й Різдво Іоанна Хрестителя. Всі решта днів спомину святих – це день їхньої смерті. Бо віримо ми, особливо старше покоління знає і говорили так, що людина померла і пішла додому. Ми тут в гостях, а помираючи, йдемо додому, повертаємося до свого рідного духовного дому, до вічності. І саме з цією вірою сьогодні ми святкуємо день Успіння, день смерті Діви Марії.

Діва Марія носила в собі Вічне Життя, Вона стала тою жінкою, Яка народила Бога. А, народивши Бога, стала причасницею до Божества, причасницею до Вічності, до вічного життя. І саме тому, коли ми святкуємо Її день смерті, ми говоримо – Вона не померла, Вона заснула в день Успіння. Бо не може померти те, що має в собі Вічність, не може закінчитися те, що є безконечним. Сьогодні Діва Марія у Вічності з безконечним Богом нашим і Сином Своїм Господом нашим Ісусом Христом там на Небесах молиться за нас дітей своїх, молиться за Україну, бо любить нас українців.

І в цій молитві ми віримо, що ми переможемо і будуть наші діти в молитві до Пресвятої Богородиці жити у вільній, багатій державі. Будуть наші діти жити під мирним небом, будуть наші діти, українські діти розумними, сильними, міцними, мудрими і побожними на многії і благії літа!

Боже благословення на всіх вас і на наших дітей!».

Спаси Господи!

Comments are closed