Блаженніший Митрополит Епіфаній звершив освячення храму на Ніжинщині

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній прибув з архіпастирським візитом до Чернігівської єпархії. У селі Галиця Предстоятель цього дня звершив освячення храму на честь Воскресіння Христового та Божественну літургію у ньому.

Його Блаженству співслужили єпископ Чернігівський і Ніжинський Антоній, єпископ Хмельницький і Кам’янець Подільський Павло, настоятель храму ієромонах Петро (Цюра) та запрошене духовенство.
Під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів, які загинули під час війни.
Наприкінці богослужіння Блаженнійший владика звернувся до присутніх з першосвятительським словом, привітав громаду зі знаменною подією та відзначив меценатів, благодійників і українських воїнів церковними нагородами.
«Сьогодні разом підносячи молитви до Бога і звершивши освячення престолу і храму, ми вдихнули життя у цю будівлю через закликання Божественної благодаті. Адже саме храм є особливим місцем, де ми збираємося громадою й долучаємося до животворчих Таїн Тіла і Крові Господніх, і немає іншого подібного місця. В храмі ми духовно народжуємося через Хрещення, в храмі також закінчується наш земний шлях, мета якого – досягнути нетлінного вінця у Царстві Небесному. А для цього серед нас повинні панувати любов, терпіння і справи милосердя», – сказав Митрополит Епіфаній.
«Усі ми є свідками певного чуда, бо ви на власні очі бачили вторгнення і зазнали тимчасової окупації. Однак Господь дав сили вигнати звідси чужинців – окупантів і сьогодні ми можемо збиратися тут, де постала ще одна святиня, у якій лунає і буде лунати молитва за Україну і за українське військо, за перемогу і справедливий мир», – підсумував Предстоятель.
Слава Богу за все!

Фото Володимира Самойла і Православна Церква України

Comments are closed