День пам’яті жертв Голодомору в Ніжині

Сьогодні в День пам’яті жертв Голодомору в Ніжині біля памʼятника Жертвам Голодоморів та політичних репресій традиційно зібралися небайдужі, щоб вшанувати всіх невинно убієнних, замучених голодом українців.

Настоятель храму святої Покрови отець Михаїл, пастор Володимир Леонтьєв і священик Роман Пушка спільно відслужили поминальну панахиду за всіма жертвами Голодомору 1932-1933 років та масових штучних голодів 1921-1923 і 1946-1947 років. До сьогодні ніхто не знає точну кількість українців, яких комуністичний режим заморив голодом, але це мільйони і мільйони людей.

Отець Михаїл звернувся до присутніх з такою проповіддю:

«У ці важкі дні безжалісний, кровожерний воріг знову прийшов на нашуземлю вбивати нас у прямому значенні цього слова. Ми сьогодні знову зібралися на цьому священному місці.

І, перш за все, я хочу нагадати кожному з нас, що коли окупанти приходять на нашу землю, перш за все, привозять російські підручники, убивають українських священників і сьогодні ми бачимо, що валять памʼятники Жертвам Голодорморів. Дивлячись на це, ми сьогодні маємо зрозуміти не просто розумом, а серцем відчути, що є найважливіше для нас, для українців. Це наші діти, це школа, це наші Українські церкви, це наша памʼять. Бо наша памʼять – це наше коріння.

Будемо памʼятати і ми будемо непереможні.

Царство Небесне всім, хто помер з голоду в роки Голодомору. Царство Небесне всім Героям, що сьогодні поклали життя свої за нашу незалежність. І вічна памʼять.

Боже благословення на всіх вас!».

Comments are closed