Архієрейське богослужіння у день Антонія Великого

17 січня у храмі святої Покрови Архієрейську літургію очолив єпископ Чернігівський і Ніжинський Антоній.

Під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів, які загинули під час війни.

Наприкінці літургії владика Антоній виголосив проповідь:

«Всечесні отці, дорогі во Христі браття і сестри, я сердечно вітаю вас із сьогоднішнім днем, з днем памʼяті Антонія Великого – основоположника монашества.

У сьогоднішній день ми з вами підносили молитви Господу за нашу Україну, за наших воїнів. І дякуємо, перш за все, за велику милість і ласку Божу, що Господь при всіх небезпеках, які ми терпимо у сьогоднішній день, Господь зберігає нас, зберігає наше життя, нашу Україну. Хоча ми бачимо велику загрозу, яка йде на нас і яка не є благословенням Божим, а є наслідком гордині людей, які вважають себе чимось кращими, чи достойнішими за нас.

І у сьогоднішній день я хотів би від себе особисто і від Чернігівської єпархії принести вам подяку за всі ті зусилля, які ви докладаєте для того, щоб наша перемога наступила якомога скоріше, скільки зусиль, трудів і молитов ви підносите на жертовник милосердя Божого, що Господь змилосердився і покарав те зло, яке прийшло на нашу землю.

І в сьогоднішній день я маю особливу місію з благословення Митрополита Київського і всієї України Епіфанія відзначити тих, хто особливо прилучився до цього волонтерського працелюбного руху».

З благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, єпископ Антоній відзначив благодійників та парафіян нагородами.

 

Comments are closed